Sport

Komentari 34

Balakov nas upozorio: Hrvati, čuvajte se opuštene Bugarske

Balakov nas upozorio: Hrvati, čuvajte se opuštene Bugarske

HRVATSKA MOŽE SVE S igračima koje ima, vaša bi reprezentacija morala biti u stanju pobijediti bilo koga u svijetu, čak i one najjače, vjeruje Krasimir Balakov...

Bugarska nogometna legenda Krasimir Balakov (49) živi u Njemačkoj i traži posao, a kad se javio na poziv iz Hrvatske, nije propustio upitati: “Kakva je situacija u Hajduku?” 

Nije zaboravio onih deset mjeseci, koliko je proveo na klupi splitskoga kluba...

Iznenadio se Balakov kad smo mu rekli da Hajduk gura jako dobro, da je samo bod iza Dinama.

- Ozbiljno? O, pa to je sjajno. Nisam pratio vaše prvenstvo u posljednje vrijeme - rekao je bivši trener Hajduka i nastavio:

- Drago mi je da Hajduk dobro igra, očito bi ove sezone hrvatsko prvenstvo moglo biti neizvjesno. Inače, Split mi je ostao u jako lijepom sjećanju. Uvijek ću biti navijač Hajduka. Navijam ja za sve klubove za koje sam igrao i koje sam trenirao, ali Hajduk i Split su doista bili nešto posebno u mojem životu - kaže Balakov, koji je posljednji posao imao u Liteksu iz Loveča, no dobio je otkaz prije tri mjeseca.

Međutim, od Liteksa i Hajduka u ovom trenutku važnija je reprezentativna priča. Hrvatska dočekuje Bugarsku u izborničkoj premijeri Ante Čačića, naravno da Balakov prati što se događa u domovini.

- Naš izbornik Ivajlo Petev značajno je pomladio momčad, vidim da ima tu čak i puno eksperimentiranja. Očito je da se već sad traže pravi igrači za iduće kvalifikacije - kazao je Balakov, koji izuzetno cijeni hrvatske nogometaše.

- Hrvatska je velika reprezentacija! Dobro, u posljednje vrijeme bilo je nekoliko lošijih rezultata, ali mislim da se Hrvatska s igračima koje ima može nositi s apsolutno svakom reprezentacijom u Europi. Zapravo, Hrvatska može pobijediti baš svakoga. No u subotu morate biti jako oprezni. Bugarskoj ova utakmica nije tako važna, mi nemamo što izgubiti i tu leži velika opasnost za Hrvate - misli Balakov.

Zna da smo kažnjeni, da zbog toga neće biti publike u Maksimiru i jasno mu je što to znači.

- Sva ta loša atmosfera jako utječe na igrače i njihove izvedbe - svjestan je Bugarin.

Bio je kapetan reprezentacije u jedinoj pobjedi protiv Hrvatske u povijesti. Kao “desetka” vodio je Bugare do pobjede 2-0 u Sofiji u listopadu 2002. u kvalifikacijama za Euro 2004. Berbatov, Balakov, Martin i Stilian Petrov... Bila je to neka drukčija, puno jača Bugarska.

- Imali smo odlične igrače, i bez problema smo mogli parirati Hrvatskoj. Ali bila su to neka sasvim druga vremena... - sjetan je Krasimir Balakov.

Najčitaniji članci