Obavijesti

Sport

Komentari 25

Balakov: Sjajan posao Hajduka, Terziev je igrač sličan Maloči

Balakov: Sjajan posao Hajduka, Terziev je igrač sličan Maloči
1

Nešto je niži od njega, ali je isto tako dobar tehničar i brz kao i on, a može igrati na obje stoperske pozicije te po potrebi i na desnom beku, jer je tehnički potkovan, usporedio je Balakov Terzieva s Maločom

VIDEO

Tko je došao u Hajduk? Georgi Terziev? Bez šale, stvarno? Pa kako ga je Hajduk uspio dovesti?, nizao je pitanje za pitanjem začuđeni Krasimir Balakov, proslavljeni bugarski reprezentativac, bivši trener Hajduka, ali i trener kod kojeg je Terziev započeo svoj nogometni put u Černomorecu iz Burgosa.

- Od prvoga dana od kad sam vidio tog momka na treningu, zaljubio sam se u njega. Sjajan je igrač, vrlo talentiran, veliki potencijal, uopće me nije začudilo kad je otišao u Ludogorec, jer to je igrač za Ligu prvaka – prisjetio se Balakov i nastavio:

- Morate znati još nešto. Riječ je o krasnom momku, perfektan je karakter, skroman, radišan, spreman učiti... Budimo realni, on je igrač iznad kvalitete trenutnog Hajduka i kad je pristao doći, jasno vam je da je spreman učiti i raditi kako bi napredovao i vratio se na najviši nivo. Malo je igrača u njegovim godinama koji su spremni napraviti takav potez.

Za Balakova nema dileme je li to bio dobar posao Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne znam tko je posao odradio, ali mu čestitam jer je kupio odličnog igrača, bugarskog reprezentativca, kojeg Hajduk može jako dobro prodati kad se odluči na taj potez. Možda će se netko pitati zašto je Ludogorec pustio takvog igrača, ali Ludogorec je otišao na nivo više, oni sebi mogu priuštiti vrhunska pojačanja, novac im nije problem i ne žele čekati da mladi igrači stasaju i postanu igrači.

Balakov se sjeća Terzijeva iz najranijih dana.

- Bio je još junior kad smo ga povukli na seniorske treninge. Počeo je kod mene vrlo rano, imao je jedva 17 godina kad je debitirao i vrlo brzo je postao standardan. Vidio sam da je talentiran, da hoće slušati i raditi i zato smo ga i forsirali.

Zanimljivu je usporedbu povukao Balakov, koji je Terzijeva usporedio s Mariom Maločom.

- Nešto je niži od njega, ali je isto tako dobar tehničar i brz kao i on, a može igrati na obje stoperske pozicije te po potrebi i na desnom beku, jer je tehnički potkovan. Dok sam bio u Hajduku Maloča je za mene bio vrhunski stoper, koji samo igrom slučaja nije završio u nekoj većoj europskoj momčadi, dva su mu transfera u Bundesligu propala zbog ozljeda. Drago mi je da je u Poljskoj potvrdio kvalitetu, da nisam pogriješio u procjeni. A vjerujem da neću pogriješiti ni kad je u pitanju Terzijev.

Terzijev je u Hajduk stigao zadnjega dana prijelaznoga roka, trebat će mu vrijeme za prilagodbu, no Balakov vjeruje da će i ona proći bez problema.

- Uvijek je pitanje kako će se igrač uklopiti u momčad, kako će se snaći u novom gradu, u novoj sredini... Terzijev je 100% kvaliteta koja može igrati u Hajduku, pa i u jačoj sredini, a ja vjerujem da će se dobro i brzo uklopiti. Ja sam se nakon sedam dana navikao na Hajduk i Split, kao da sam se tu rodio. A tko se ne bi navikao na tako lijep grad, na pun stadion i vrhunsku atmosferu? Stvarno mi je drago da je moj igrač došao u moj Hajduk, velika je to stvar i za njega i za klub. Perfektan posao - zaključio je Balakov.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru