Obavijesti

Sport

Komentari 4

Balić i Metličić na Gripama za pomoć rukometnoj legendi...

Balić i Metličić na Gripama za pomoć rukometnoj legendi...
1

Rukometni velikani i njihovi prijatelji iz nogometa okupit će se 14. lipnja na splitskim Gripama u humanitarnoj priredbi za pomoć splitskoj legendi Dragici Mijač-Palaversa

VIDEO

U splitskoj Velikoj dvorani na Gripama 14. lipnja okupit će se velikani rukometa i njihovi prijatelji na humanitarnoj sportsko - glazbenoj priredbi, koja se organizira za pomoć teško bolesnoj rukometnoj legendi Dragici Mijač – Palaversa. Pozive su prihvatili rukometaši poput Ivana Balića, Petra Metličića, Gorana Šprema, Venia Loserta, Tonćija Valčića, Dragana Jerkovića, Marija Kelentrića, Davora Dominikovića, Renata Sulića, Denisa Špoljarića, Vedrana Zrnića, Patrika  Čavara, Alvara Načinovića, Irfana Smajlagića, Mirze Džombe, Nikše Kaleba, Valtera Matoševića, Zorana Mikulića, Ivice Obrvana, Gorana Perkovca, Vlade Šole, Mirka Bašića, a u predigri će zaigrati i nogometaši, Milan Rapaić, Ivica Mornar, Tonći Gabrić, Nenad Pralija, Ante Miše, Stipe Andrijašević, Dean Računica, Hari Vukas, Goran Vlaović, Silvio Marić, Boris Živković, Boško Balaban, Edin Mujčin, Tomislav Šokota, Igor Biščan, Dario Šimić...

- Manifestacija koju kanimo organizirati ima dvostruki karakter i poruku. Ona je humanitarna i prosvjedna. Humanitarna je u smislu solidarnosti, jer želimo pomoći našoj Dragici koja igra svoju najtežu životnu utakmicu. No Dragica je simbol svih kojima je ovo društvo okrenulo leđa i kao ljudima i kao sportašima i zato je ovo i prosvjed prema onima koji su svojim postupcima doveli do toga da sport vise ne pripada sportašima, niti vrijednostima zbog kojih sport i postoji – kazala je Dragičina suigračica Dijana Jelaska i dodala: 

- Pozivam sve sportaše, svih generacija i svih sportova, sve ljubitelje sporta, sve vas koji ne prihvaćate činjenicu da budete pasivni, da odigramo zajedničku utakmicu za Dragicu i pokazemo moć sporta, pravo lice sporta i ulogu sporta u životu i društvu. Da pokazemo našoj djeci koliko je bitno zajedništvo i pružanje ruke najbližima kad je to najpotrebnije, a tome nas uči sport. 

Njena suigračica Ivana Bućan - Franolić prisjetila se legendarne splitske rukometašice, koja je u svojoj bogatoj karijeri igrala samo za Nadu, čiji je dres nosila od 1965. do 1985., te osvojila niz medalja i nagrada, a primljena je i u 'Kuću slave' splitskoga sporta.

- Dragica je oboljela od zloćudne bolesti, trenutačno je na kemoterapiji i treba našu pomoć. Nadam se kako će pune Gripe biti najbolji odgovor na ovaj naš poziv da pomognemo Dragici u natežoj životnoj utamici – zaključila je Bućan - Franolić.

U glazbenom dijelu programa trebala bi nastupiti grupa Viva, Đorđi Peruzović i drugi gosti iznenađenja, a program vode Damir Mihanović, Srđan Fabijanac i Damir Duplančić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti