Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Barakude' izgubile na peterce, Srbi su se spasili u zadnji čas

'Barakude' izgubile na peterce, Srbi su se spasili u zadnji čas
1

Hrvatski su vaterpolisti imali vodstvo gotovo cijelu utakmicu, ali Srbi su tri sekunde prije kraja stigli do izjednačenja. U kvalifikacijama za Svjetsku ligu pobjedu su nakon peteraca odnijeli ''Delfini'

VIDEO

U vaterpolskom 'el clasicu' nakon velike je drame u Nišu Hrvatsku pobijedila Srbija. Nakon regularnog dijela utakmice rezultat je bio izjednačen 7-7 jer je samo tri sekunde prije kraja za izjednačenje Srbije zabio Mandić. U raspucavanju peteraca bolji su bili 'Delfini' rezultatom 4-2.

PRVA ČETVRTINA

Prvo je plivanje za loptu osvojila Hrvatska, ali prva je zabila Srbija. Odmah nakon promašaja 'Barakuda', Pijetlović je pogodio sa centarske pozicije za rano vodstvo. Imali su Srbi i peterac koji nisu zabili, a nekoliko napada tada je prošlo bez velikih opasnosti, a četiri minute prije kraja prve četvrtine zabio je Anđelo Šetka za izjednačenje (1-1).

U sljedećem je napadu Srbije odlično na golu Hrvatske reagirao golman Marcelić, a u napadu su 'Barakude' iskoristile igrača više i golom . Opet je bila odlična obrana Hrvatske pa je u kontru izbačen Anđelo Šetka koji je fauliran i Hrvatskoj je dodijeljen peterac. 

Uspješno ga je zabio Loren Fatović i naši su reprezentativci stigli do vodstva. Srbi su u sljedećem napadu imali još jedan peterac, ali Marcelić je odličnom obranom pokazao kako se 'Barakude' ne trebaju bojati odsustva Bijača.

Napeta prva četvrtina završila je vodstvom naše reprezentacije 3-1. Mogao je rezultat biti i veći, ali u posljednjoj minuti Loren Fatović promašio je 1 na 1 situaciju s golmanom Srbije Mitrovićem.

DRUGA ČETVRTINA

Šetka je osvojio i drugu loptu za naše na početku druge četvrtine.Hrvatska nije iskoristila prvi napad, a kao i na početku utakmice Srbi su odmah nakon toga zabili. Filipović se iskupio za dva promašena peterca i bombom u rašlje vratio Srbiju na -1 (3-2).

Marcelić je po peti put odlično obranio šut protivnicima, a isprobanom kontrom Hrvatska dolazi do 4-2, zabio je s tri metra 

U sljedećih nekoliko tranzicija opet se istaknuo Marcelić koji je po tko zna koji put obranio šut Srbima, a tek je bila druga četvrtina. Minutu i pol prije poluvremena opet je iz polukontre zabila Hrvatska, na +3 'Barakude' je odvela ljevica Javija Garcije (5-2)!

No, kratko je trajalo veselje u našim redovima jer je Prlainović ekspresno smanjio na 5-3, a šest sekundi prije kraja 'Delfini' su iskoristili neopreznost Hrvatske i stigli na samo gol razlike na poluvremenu.

TREĆA ČETVRTINA 

Prvo je plivanje u drugom dijelu osvojila Srbija, ali odlični Marcelić spriječio je još jedan njihov napad. Nakon raspucanog prvog dijela, na prvi se gol u nastavku moralo čekati do četvrte minute kad je Filipović zabio kroz glavu Marcelića i Srbija je stigla do izjednačenja (5-5).

Već minutu nakon toga Hrvatska ponovno dolazi do vodstva. Loše je isplivao Mitrović sa gola Srbije, a loptu u prazan gol bacio je Fatović za 6-5.

ČETVRTA ČETVRTINA

Srbi su osvojili prvo plivanje, ali obje ekipe su iznimno oprezne ušle u zadnju fazu. Tri minute prije kraja Hrvatska je mogla otići na +2, ali Mitrović je obranio peterac Vukičeviću. U sljedećem napadu zabila je Srbija i stvari su opet na početku.

A onda se ukazao Maro Joković i ljevicom zabio za 7-6 dvije minute prije kraja. U zadnju minutu smo ušli s +1 jer je drugi Mitrović pogodio stativu. 'Barakude' su čekale kraj napada, a Srbi su imali priliku doći do izjednačenja u zadnjim sekundama. Uspjeli su natjerati Hrvatsku da napravi faul za izjednačenje, a srpski izbornik Savić tada je pozvao time-out. 

Par sekundi prije kraja izgledalo je da će Hrvatska pobijediti, njihovom centru ispala je lopta, ali tamo se našao Mandić koji je zabio u prvi kut Marcelića i osigurao remi 'Delfinima'. O pobjedniku su odlučivali peterci.

PETERCI

Za Hrvatsku je prvi pucao Joković, ali Mitrović mu je obranio šut. 'Delfine' je u vodstvo pokušao dovesti Filipović i u tome je uspio (0-1). Sad je na redu bio Vukičević, ali pogodio je stativu. Prlainović je pokazao iskustvo i razornim udarcem doveo 'Delfine' u veliko vodstvo (0-2). Javi Garcia imao je veliku odgovornost i uspio je zabiti za malu nadu Hrvatske. I treći su put zabili Srbi, ali uzvratio je i Loren Fatović (2-3).

Sve je bilo u rukama Ivana Marcelića koji je morao obraniti šut Mandiću. Ipak, Mandić je postao srpski heroj jer je nakon gola dvije sekunde prije kraja donio i dodatni bod Srbiji nakon raspucavanja peteraca.

Nakon dva kola kvalifikacija za Svjetsku ligu Srbija se nalazi na prvom mjestu s pet bodova u dvije utakmice, druga je Hrvatska s četiri boda, dok je treća u skupini Rumunjska bez osvojenog boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom