Obavijesti

Sport

Komentari 73

Barakude ispale u osmini finala SP-a! Crnogorci slavili u drami

Barakude ispale u osmini finala SP-a! Crnogorci slavili u drami

U velikoj drami ispali su hrvatski vaterpolisti u osmini finala Svjetskog prvenstva. Imale su 'barakude' napad za izjednačenje, ali Marinić Kragić nije uspio zabiti

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je dvoboju osmine finala Svjetskog prvenstva u Fukuoki od Crne Gore s 12-13 (3-2, 0-3, 5-4, 4-4), a prvi je put nakon 2005. godine da hrvatski vaterpolisti nisu došli barem do polufinala SP-a.

Utakmicu su bolje otvorili Crnogorci i njihov golman Petar Tešanović, da bi se potom razbranio Marko Bijač, te s dva gola Konstantina Harkova, 'barakude' dobivaju prvu dionicu s 3-2. No, drugu četvrtinu su hrvatski vaterpolisti odigrali jako slabo, nije funkcionirao igrač više, niti su rješenja u napadu bila dobra, pa su to iskoristili Crnogorci vrhunski na igraču više i sve okrunili s 0-3.

FINA Svjetsko prvesntvo u vaterpolu, polufinale, Španjolska - Hrvatska

Činilo se da stvari polako idu prema porazu kada su Crnogorci početkom treće četvrtine zabili za 6-3. No, nakon gotovo 11 minuta igre bez gola za Hrvatsku zabija Jerko Marinić Kragić, a potom i Franko Lazić, da bi na 6-6 izjednačio Marinić-Kragić iz peterca. Zvonimir Butić postiže gol za vodstvo Hrvatske 7-6  i seriju 4-0 u trećoj četvrtini, no Crnogorci su dokraja postigli čak četiri gola, te su u zadnju četvrtinu ušli s vodstvom 9-8. 

Pet minuta prije kraja Butić sjajnim udarcem ponovno dovodi Hrvatsku u vodstvo 10-9, Spajić poravnava na 10-10, a Radović iz peterca opet vraća Crnogorce u igru (10-11). Marnić Kragić bombom poravnava (11-11), no novi igrač splitskog Jadrana Đuro Radović diže na 12-11 za Crnogorce.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, četvrtfinale, Hrvatska - Gruzija

Dvije minute prije kraja Harkov opet izjednačava rezultat, ali Dušan Matković udarcem iz daljine ispod ruke Bijača minutu i 20 sekundi prije kraja zabija pobjednički gol za 13-12. U zadnjem napadu Hrvatske udarac Marinića Kragića nije bio dobar te je Crna Gora prošla u četvrtfinale gdje će igrati s Grčkom.

Četiri je gola postigao Marinić Kragić, a po tri su zabili Butić i Harkov, dok je Matković s pet golova predvodio Crnogorce. Hrvatska će u Fukuoki tako u borbu od 9. do 12. mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSMINA FINALA SP-A 10.00 , FUKUOKA, JAPAN
Hrvatska
Harkov 3 Butić 3 Marinić Kragić 4 Lazić Vukičević
12 : 13
Crna Gora
Radović 4 Matković 4 Ukropina 2 Averka Mačić Spajić
Sortiranje događaja
KRAJ

Hrvatski vaterpolisti ispali su u osmini finala Svjetskog prvenstva. Imali su izabranici Ivice Tucka posljednji napad, ali nisu uspjeli zabiti gol.

TIMEOUT

Promašili su u napadu naši 'vaterpolisti', ali neopreznost Crnogoraca 20 sekundi prije kraja donijela je 'barakudama' nadu za posljednjih 20 sekundi u kojima mogu do izjednačenja.

31' GOL CRNA GORA 13-12

Ma ne. Četvrti gol Matkovića za novo vodstvo Crne Gore minutu i pol prije kraja.

31' GOL HRVATSKA 12-12

Kakva utakmica! Igra se gol za gol, 'barakude' su imale igrača više što je iskoristio Konstantin Harkov i zabio za novo poravnanje rezultata.

30' GOL CRNA GORA 12-11

Nije izjednačenje dugo trajalo jer je zabio Đuro Radović za novu prednost Crnogoraca.

Komentari 73