Obavijesti

Sport

Komentari 3

Barakude odlaze po Tokio i OI: Tucak vodi jednog igrača manje

Barakude odlaze po Tokio i OI: Tucak vodi jednog igrača manje

Meni kao izborniku ovo je vrlo teška odluka, no donesena je na osnovi trenutačnog stanja igrača. To nikako ne znači da će istih 14 igrača putovati i za Tokio, ukoliko se kvalificiramo, rekao je Tucak

VIDEO

Četiri dana prije nego će u nedjelju protiv Rumunjske otvoriti osmodnevni turnir na kojem će odigrati osam utakmica te za odlazak u Tokio i na Olimpijske igre morati osvojiti minimalno treće mjesto, Ivica Tucak priopćio je imena "Barakuda" s kojima će krenuti put Rotterdama u petak 12. veljače.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

Iako je izbornicima dopušteno povesti 15 igrača, 13 koji će biti u zapisniku te dva u rezervi, Tucak se odlučio povesti njih 14. Razlog? Povest će jednog fizioterapeuta više. Logična odluka kada se u jednadžbu uvrsti gore spomenuta činjenica, svakako nehumana, da u osam dana neće biti ni dana odmora.

- Ovo je najteža odluka za svakog izbornika, pa tako i za mene s obzirom da su svi momci od onih početnih 22 koji su pozvani na pripreme dali svoj maksimum - započeo je Tucak svoje objašnjenje.

- Četiri su morala otpasti. To su vratar Marcelić, centar Dobud te vanjski igrači Benić i Žuvela. Želim iskreno zahvaliti svoj četvorici na maksimalnom naporu koji su uložili, njihovoj želji i volji. Svojim prisustvom na svakom treningu i utakmici naše su pripreme učinili još kvalitetnijima te im hvala u to ime. Meni kao izborniku ovo je vrlo teška odluka, no donesena je na osnovi trenutačnog stanja igrača. To nikako ne znači da će istih 14 igrača putovati i za Tokio, ukoliko se kvalificiramo. No ovih 14 smatram da je najbolje što hrvatski vaterpolo trenutačno ima.

Ako se može govoriti o iznenađenjima, onda je to svakako izostavljanje Hrvoja Benića koji se može koristiti i na poziciji braniča, kao i na vanjskim pozicijama na kojima je prednost dao mladom Laziću kao rezervi. Tucak se, uz neupitnog kapetana Bušlju, tu odlučio na Macana te mladog Burića. Također, u odnosu na Debrecen na centarsku se poziciju vraća Luka Lončar umjesto Nikše Dobuda, a Toni Popadić potvrdio je i na ovim pripremama da je trenutno golmanski broj dva.

Ponovimo još jednom i drugi apsurd koji se ne tiče bazena, a kaže da će reprezentacija biti diskvalificirana s turnira ukoliko bude imala tri pozitivna testa na korona virus, bilo igrača, bilo članova stožera. Ne dogodilo se nikome.

Nakon Rumunjske "Barakude" će igrati redom protiv Nizozemske, Francuske, Rusije pa Njemačke za kraj grupne faze iz koje prve četiri reprezentacije odlaze u četvrtfinale, a tri najbolje u Tokio.


1. Marko Bijač
2. Marko Macan
3. Loren Fatović
4. Luka Lončar
5. Maro Joković
6. Luka Bukić
7. Ante Vukičević
8. Andro Bušlje
9. Lovre Miloš
10. Josip Vrlić
11. Rino Burić
12. Javier Garcia Gadea
13. Toni Popadić
14. Franko Lazić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani