Obavijesti

Sport

Komentari 26

Hrvatska u drami remizirala s Grcima na otvaranju SP-a!

Hrvatska u drami remizirala s Grcima na otvaranju SP-a!

Hrvatska i Grčka odigrale su 8-8 u prvom kolu Svjetskog prvenstva. Grci su vodili gotovo cijeli susret, ali Barakude su se vratile u završnici i imale napad za pobjedu. Nažalost, nije ušlo. Predvodio nas je Harkov s tri gola

Nakon prve četvrtine mirisalo je na katastrofu. Kao da je našim igračima trebalo nekoliko minuta da shvate da je utakmica počela. Tromi i spori u napadu, kašnjenja u bloku, a bezidejni u napadu. Baš ništa nije funkcioniralo. Grčka je vodila 4-1, naši mladići djelovali su izgubljeno.

Pokretanje videa...

'Barakude' slave odlazak u Tokio 00:51

Možda imamo mladost u bazenu, ali zato je veliko iskustvo na klupi. Čvrsta ruka Ivice Tucka znala je kako podignuti igrače. Zaigrali smo puno bolje u nastavku, vratili se u drugoj četvrtini i disali za vratom Grcima, izjednačili u posljednjim minutama, imali napad za pobjedu, ali u konačnici možemo biti više nego zadovoljni remijem protiv jednog od najvećih favorita za titulu .

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija svoj je nastup u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Debrecenu otvorila 8-8 (1-4, 4-1, 1-2, 2-1) remijem protiv Grčke. 

Hrvatska i Crna Gora odigrale prijateljski susret

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Konstantin Harkov s tri gola, dva je dodao Marko Žuvela, a po jedan Jerko Marinić Kragić, Rino Burić i Andrija Bašić. U sastavu Grčke sjajan je bio Angelos Vlachopoulos s četiri gola, po jedan gol su dodali Genidounias, Kakaris, Fountoulis i Argyropoulos.

Protiv aktualnih olimpijskih doprvaka Hrvatska je vrlo loše ušla u susret te nakon prvih osam minuta gubila sa 1-4. Izabranici Ivice Tucka bili su bezopasni u napadu usprkos brojnim prilikama s igračem više u bazenu, dok su u obrani "propuštali" u gotovo svakoj situaciji s igračem manje. No, u drugoj četvrtini situacija se u potpunosti promijenila, "proradila" je desna strana napada predvođena Harkovim i Žuvelom, Grci su propustili nekoliko situacija s brojčanom prednosti zahvaljujući briljantnim obranama Marka Bijača, na kraju tog dijela Grci nisu uspjeli zabiti niti u situaciji s dva igrača više pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 5-5.

Croatia v Russia - Olympic Waterpolo Qualification Tournament 2021 - 3rd place

U trećoj i četvrtoj četvrtini napadi su bili manje produktivni, Grčka je bila u stalnoj prednosti, ali nikada većoj od jednog pogotka. Andrija Bašić je odličnim udarcem s distance 1:55 minuta prije kraja poravnao na 8-8, a do kraja dvoboja obje momčadi su propustile nekoliko napada. posljednju priliku imala je Hrvatska u posljednjih 26 sekundi, ali uz oštru grčku obranu naši igrači nisu uspjeli izboriti niti udarac prema golu.

Hrvatska će u 2. kolu u četvrtak od 18 sati igrati protiv Njemačke koja je u prvom susretu ove skupine izgubila od Japana sa 11-12 (2-5, 2-3, 2-3, 5-1).

Izravni plasman u četvrtfinale izborit će pobjednik skupine, dok će drugi i treći u međurundu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u vaterpolu 19.30 , Debrecen, Mađarska
Hrvatska
Harkov 3x, Žuvela 2x, Burić, Marinić-Kragić, Bašić
8 : 8
Grčka
Genidounias, Karakis, Vlachopoulos 4x, Fountoulis, Argyropoulos
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraaj! Šteta, nismo uspjeli do pobjede. Strašno agresivno i prljavo odigrali su Grci u posljednjem napadu, no suci su im pustili takvu igru, žalili su se naši, tražili igrača više, ali bez rezultata. Kako je krenulo, možemo biti više nego zadovoljni konačnim rezultatom. 

Hrvatska je tako s bodom otvorila Svjetsko prvenstvo protiv jednog od favorita za titulu. I to je nešto što je veliki razlog za optimizam. 

32'

Imamo napad za pobjedu! Obranili smo se, Tucak zove minutu predaha. Još 26 sekundi do kraja. 

31'

Joooooooooooooooooooooj! Ovo je bilo tako blizu. Imali smo napad za vodstvo minutu prije kraja, ali Žuvela je pogodio prečku. Kakva šteta. 

30'

Tako jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Bašić je sada probio grčkog golmana i izjednačio na 8-8. Njegov peti pokušaj. 

30'

I opet bomba s lijeve strane. Tko drugi, nego čudesni Vlachopoulos koji je zabio četvrti gol. Njega se samog ne smije ostaviti. A to smo opet napravili. Bijač ništa nije mogao, Grčka vodi 8-7.

Komentari 26