Sport

Komentari 0

Barakude protiv Francuske: Hoćemo li biti prvi ili šesti, nije važno. Želimo biti što bolji...

Barakude protiv Francuske: Hoćemo li biti prvi ili šesti, nije važno. Želimo biti što bolji...

Odmora puno nema. Hrvatska danas od 18.30 sati igra drugo kolo Svjetskog kupa protiv Francuske. Prvu utakmicu su izgubili od Mađarske 10-6, no bez svog najboljeg igrača Thomasa Vernouxa. Danas će nastupati

Hrvatski vaterpolisti su se prije nekoliko dana prvi put okupili nakon veličanstvenog splitskog ljeta. U krcatoj Spaladium Areni su u rujnu pobijedili Mađarsku i osvojili Europsko prvenstvo prvi put nakon 12 godina. Uspjeh je tim veći što je Ivica Tucak napravio smjenu generacije i dao priliku mladim nadama koje su već sada pokazale da možemo biti mirni za budućnost hrvatskog vaterpola. 

I zagrebačka publika jedva je dočekala vidjeti na djelu europske prvake. Hrvatska je na krcatom bazenu na Mladosti u srijedu pobijedila SAD 16-14 u prvom kolu Svjetskog kupa. Iako rezultat sugerira napetu utakmicu, nije baš tako bilo Barakude su dominirale cijelim susret, imale su i po pet razlike, ali u završnici su popustili pa je završilo s prihvatljivim minusom za Amerikance.

Važna pobjeda Barakuda protiv SAD-a

- Prvenstveno smo imali dobar pristup, budući da su iza nas samo 3-4 zajednička treninga, a s druge strane ozbiljan suparnik. Zato apostrofiram pristup, a da je bilo pogrešaka, bilo je. Ne bježimo od toga, bilo ih je čak i dosta, ali i puno lijepih stvari. Za start jednog turnira i više nego dobro. Ponovit ću ono što sam rekao i dan prije početka turnira. Cilj je odigrati ovih ukupno 5 utakmica na najljepši mogući način. Hoćemo li biti prvi ili šesti, uopće nije važno, ništa nam ne mijenja. Jasno, kada smo već tu, onda želimo odigrati što je moguće bolje - rekao je izbornik Ivica Tucak.

Odmora puno nema. Hrvatska danas od 18.30 sati igra drugo kolo protiv Francuske. Prvu utakmicu su izgubili od Mađarske 10-6, no bez svog najboljeg igrača Thomasa Vernouxa. Na našu žalost, danas će biti na raspolaganju. 

Važna pobjeda Barakuda protiv SAD-a

– Oko njega se temelji cijela njihova igra. Očekujem opet jednu tešku utakmicu, ali isto tako vjerujem da smo bolja momčad i da ćemo uz pravi pristup to tako onda i privesti kraju. Francuzi su se dignuli, to vidim, ali igramo doma, ponovo je bio pun bazen, lijepa atmosfera i zato znam da ćemo dati sve od sebe – kazao je izbornik. 

Važna pobjeda Barakuda protiv SAD-a

S Francuskom smo se posljednji put sreli prije pola godine, u Splitu, u 2. kolu za nas zlatnog Europskog prvenstva. Slavile su Barakude tada 13:6, iako to nije bila tako lagana utakmica kako govori konačan rezultat. Na poluvremenu je bilo 4-4, a tek u posljednjoj četvrtini Barakude su se odvojile i pokazale kvalitetu. Inače, to prvenstvo bilo je povijesno za Francusku jer osvojili su šesto mjesto. Na klupi reprezentacije sjedi jedno poznato nam ime, Vjekoslav Kobešćak, koji obnaša dužnost pomoćnog trenera.

Utakmica počinje u 18 i 30, a tko ne može na Mladost, europske prvake može pogledati na Areni Sport 1.

Najčitaniji članci