Sport

Komentari 198

Hrvatska je s pola gasa razbila Kazahstan na startu OI u Tokiju

Hrvatska je s pola gasa razbila Kazahstan na startu OI u Tokiju

'Barakude' su lakoćom pobijedili Kazahstan 23-7 u prvom kolu olimpijskog turnira u Tokiju i tako se zagrijali za okršaj protiv Australije u utorak od 12.50. Maro Joković zabio je pet, Luka Bukić četiri gola

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija očekivanom je uvjerljivom 23-7 (4-1, 6-3, 8-1, 5-2) pobjedom protiv Kazahstana započela svoj nastup u skupini B na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Hrvastsku su predvodili Maro Joković s pet i Luka Bukić s četiri gola, dok je Srđan Vuksanović bio trostruki strijelac za Kazahstan.

Protiv nedoraslog suparnika Hrvatska je ozbiljno krenula u dvoboj i pogocima Jokovića, Bukića, Fatovića i Garcije povela sa 4-0. Prvi pogodak Kazahstan je postigao 22 sekunde prije kraja prve četvrtine. 

Jedino ravnopravno razdoblje u utakmici bilo je početkom druge četvrtine kada su Kazahstanci neko vrijeme uspjevali igrati gol za gol. No, to je trajalo samo do rezultata 6-3, a zatim se Hrvatska ponovno odvojila.

Treća i četvrta četvrtina protekle su u potpunoj dominaciji Hrvatske koja je na kraju stigla i do 16 pogodaka prednosti.

U 2. kolu Hrvatska će u utorak od 12.50 sati igrati protiv Australije.

Porazi Srba i Mađara

U skupini A Italija je očekivano razbila Južnoafričku Republiku 21-2, a Grčka je šokirala Mađare pobijedivši 10-9. Amerikanci su u zadnjoj utakmici prvog kola puno teže od očekivanog pobijedili domaćina Japan 15-13.

U skupini B, u kojoj je Hrvatska, Crna Gora dodala je gasa u drugom poluvremenu nakon minusa protiv Australije i pobijedila 15-10, a Španjolska je iznenadila Srbiju pobijedivši 13-12. Četiri najbolje reprezentacije iz obiju skupina idu u četvrtfinale.

HRVATSKA - KAZAHSTAN 23-7 (4-1, 6-3, 8-1, 5-2)