Obavijesti

Sport

Komentari 198

Hrvatska je s pola gasa razbila Kazahstan na startu OI u Tokiju

Hrvatska je s pola gasa razbila Kazahstan na startu OI u Tokiju
4

'Barakude' su lakoćom pobijedili Kazahstan 23-7 u prvom kolu olimpijskog turnira u Tokiju i tako se zagrijali za okršaj protiv Australije u utorak od 12.50. Maro Joković zabio je pet, Luka Bukić četiri gola

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija očekivanom je uvjerljivom 23-7 (4-1, 6-3, 8-1, 5-2) pobjedom protiv Kazahstana započela svoj nastup u skupini B na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Hrvastsku su predvodili Maro Joković s pet i Luka Bukić s četiri gola, dok je Srđan Vuksanović bio trostruki strijelac za Kazahstan.

Pokretanje videa...

'Barakude' slave odlazak u Tokio 00:51

Protiv nedoraslog suparnika Hrvatska je ozbiljno krenula u dvoboj i pogocima Jokovića, Bukića, Fatovića i Garcije povela sa 4-0. Prvi pogodak Kazahstan je postigao 22 sekunde prije kraja prve četvrtine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedino ravnopravno razdoblje u utakmici bilo je početkom druge četvrtine kada su Kazahstanci neko vrijeme uspjevali igrati gol za gol. No, to je trajalo samo do rezultata 6-3, a zatim se Hrvatska ponovno odvojila.

Treća i četvrta četvrtina protekle su u potpunoj dominaciji Hrvatske koja je na kraju stigla i do 16 pogodaka prednosti.

U 2. kolu Hrvatska će u utorak od 12.50 sati igrati protiv Australije.

Porazi Srba i Mađara

U skupini A Italija je očekivano razbila Južnoafričku Republiku 21-2, a Grčka je šokirala Mađare pobijedivši 10-9. Amerikanci su u zadnjoj utakmici prvog kola puno teže od očekivanog pobijedili domaćina Japan 15-13.

U skupini B, u kojoj je Hrvatska, Crna Gora dodala je gasa u drugom poluvremenu nakon minusa protiv Australije i pobijedila 15-10, a Španjolska je iznenadila Srbiju pobijedivši 13-12. Četiri najbolje reprezentacije iz obiju skupina idu u četvrtfinale.

HRVATSKA - KAZAHSTAN 23-7 (4-1, 6-3, 8-1, 5-2)

  • HRVATSKA: Bijač, Macan 1, Fatović 3, Lončar, Joković 5, Bukić 4, Vukičević 1, Bušlje, Miloš 1, Vrlić 3, Obradović 3, Garcia 2
  • KAZAHSTAN: Mahmetov, Medvedev, Aubakirov, Marković 1, Šmider 1, Artjuh, Šakenov 1, Vuksanović 3, Ukumanov 1, Rudaj, Altajev, Švedov
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Olimpijske igre 12.50 , Tokio
Hrvatska
23 : 7
Kazahstan
Sortiranje događaja
32'

Zabio je i Marko Macan za 23-7, to bi trebalo biti to. Lagana pobjeda Hrvatske na startu Olimpijskih igara.

27'

Loren Fatović, treći put za +15.

26'

Posrećilo se Kazahstanu, šesti njihov gol zabio je Rustam Ukumanov za 19-6. Hrvatska ne spušta nogu s gasa, Obradović je zabio iz peterca jubilarni 20.

25'

Prvi gol Lovre Miloša na turniru.

24'

Prije kraja treće četvrtine stigla je Hrvatska zabiti još dva komada. Vrlić je na tri od tri, Vukičević je zabio prvi. Eto nas na 18-5 uoči zadnjih osam minuta. Samo u trećoj četvrtini Hrvatska je zabila osam, a primila jedan gol.

Komentari 198