Obavijesti

Sport

Komentari 33

Bijač začarao gol Gruzijcima, Hrvatska - Italija za finale!

Bijač začarao gol Gruzijcima, Hrvatska - Italija za finale!
4

Hrvatski vaterpolisti izborili su polufinale Europskog prvenstva pobijedivši Gruziju s uvjerljivih 15-5. Sjajan je bio Marko Bijač i u četvrtak će Hrvatska za finale igrati protiv Italije

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Splitu sigurnom 15-5 (4-0, 2-2, 6-1, 3-2) pobjedom protiv Gruzije u četvrtfinalu.

Četverostruki strijelac za Hrvatsku bio je Luka Bukić, po tri su dodali Loren Fatović i Konstantin Harkov, dva Rino Burić, a po jedan Marko Žuvela, Andrija Bašić i Jerko Marinić Kragić, dok je Nika Šušiašvili postigao tri gola za Gruziju.

Hrvatska je opravdala ulogu favorita protiv Gruzije, autoritativno krenula u susret te već nakon prvih osam minuta imala velikih 4-0. Prva dva pogotka postigao je Harkov iz peteraca, a zatim su još Fatović i Žuvela pogađali iz igre. Malo opuštanje uslijedilo je početkom druge četvrtine kada je Gruzija s dva uzastopna gola smanjila na 4-2, ali ubrzo su se stvari vratile na staro, Burić i Harkov su zabijali za 6-2 na polovici utakmice.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, četvrtfinale, Hrvatska - Gruzija

U trećoj četvrtini raspucao se Bukić koji je postigao tri gola u tom periodu, pa je uoči posljednjih osam minuta bilo već 12-3.

Četvrta četvrtina bila je tek formalnost.

Hrvatska će u polufinalu u četvrtak igrati protiv Italije koja je u četvrtfinalu svladala Francusku sa 16-8, dok će u drugom polufinalu igrati Mađarska i Španjolska.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, četvrtfinale, Hrvatska - Gruzija

HRVATSKA - GRUZIJA  15-5 (4-0, 2-2, 6-1, 3-2)

HRVATSKA: Bijač, Popadić; Burić 2, Fatović 3 (1), Krapić, Lazić, Bukić 4, Biljaka, Žuvela 1, Marinić-Kragić 1, Vrlić, Bašić 1, Harkov 3 (2)

GRUZIJA: Razmadze, Šubladze; Vapenski, Dadvani, Šušiašvili 3, Bitadze 1, Jelača, Jahaja, Tkešelašvili, Imnaišvili, Magrakvelidze 1, Adeišvili, Vasić

SUCI: Alexandrescu (Rumunjska) i Ohme (Njemačka)

PETERCI: Hrvatska 3/3, Gruzija 0/2

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 4/9, Gruzija 2/8

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
EP U VATERPOLU, ČETVRTFINALE 20:30 , SPLIT, SPALADIUM ARENA
Hrvatska
15 : 5
Gruzija
Sortiranje događaja
32'

Kraj! Hrvatska je u polufinalu Europskog prvenstva, Gruzija danas, a ni prije, nije imala šanse. Završilo je 15-5!

U četvrtak nas čeka pravi spektakl za ulazak u finale, Hrvatska - Italija!

30'

Evo i orkuglih +10! Luka Bukić po četvrti put. Sama je završnica utakmice koja je odavno riješena, odbrojavamo do kraja.

25'

Bijač je odradio svoje za ovu utakmicu, obranio 12 udaraca, primio samo tri gola i mjesto prepustio Popadiću. Šušiašvili mu je odmah zabio kroz uši.

Kraj treće četvrtine koju smo dobili 6-1 i nakon koje možemo čestitati našim vaterpolistima na prolasku u finale. Vodimo čak 9 razlike!

23'

Raspjevala se Spaladium arena, a Hrvatska na tim krilima razbija Gruziju. Bukić za 11-3 pa odmah i za 12-3, a Bijač je na spektakularnih 11/14 obrana.

Komentari 33