Obavijesti

Sport

Komentari 57

Totalna blokada: Hrvatska zabila četiri gola Španjolcima, protiv Mađara za polufinale!

Totalna blokada: Hrvatska zabila četiri gola Španjolcima, protiv Mađara za polufinale!
5

Hrvatski vaterpolisti izgubili su protiv Španjolske s uvjerljivih 4-8 zadnju utakmicu grupne faze. U četvrtfinalu ćemo igrati protiv Mađarske, aktualnih europskih prvaka

Hrvatska protiv Mađarske za polufinale Olimpijskih igara. Aktualni olimpijski viceprvak protiv europskog doprvaka već, dakle, u četvrtfinalu. 

Epilog je to poraza protiv Španjolske 4-8 utakmici za prvo mjesto koje je pobjedniku, Španjolcima, donijelo SAD, odnosno poželjnijeg protivnika. Da, Amerikanci su uvijek opasni, ali u istu rečenicu s Mađarima ne mogu. Bez obzira što zasad u Tokiju naši susjedi ne briljiraju.

Water Polo - Men - Group B - Spain v Croatia

Daleko od briljantnog bilo je ono što je Hrvatska odigrala protiv Španjolske, nakon dvije gotovo pa briljantne pobjede protiv Crne Gore i Srbije. Zapravo, bilo je nalik zadnjim našim međusobnim utakmicama, u kojima nas je potpuno zakočila obrambeno. Zabili smo četiri gola u 32 minute, detaljnija analiza gotovo da i ne treba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izbornik Ivica Tucak, prema najavama, poštedio je Paula Obradovića, u sastavu je prvi puta bio Marcelić, dok se kod Španjolaca na golu ukazao Unai Aguirre, inače drugi golman. Međutim, kako je odigrao, imat će španjolski izbornik dosta dvojbi koga staviti na gol u četvrtfinalu.

I Aguirre nas je, između ostalih, ubijao, no uz velikodušnu pomoć svoje obrane za koju, sada već i tradicionalno, nemamo rješenja. U Riju smo prije pet godina u skupini također im zabili četiri gola (4-9), u polufinalu SP-a 2019. pet (5-6), s tim da je bilo i 2-6 u zadnjoj četvrtini. Izgubili smo i polufinale Eura prošle godine, tada s 8-9. 

Water Polo - Men - Group B - Spain v Croatia

Kako je danas izgledalo? Pa, recimo, Bušlje je jedina dva šuta s vanjskih pozicija odapeo s lijeve strane, Vukičević, Fatović, Joković uglavnom su gađali ili blok ili golmana, naši centri skoro da se nisu vidjeli... Loše, dosta loše. I, kažemo, nije prvi put protiv Španjolaca.

Da nije bilo Bijača, moglo je biti i teže. Obranio je peterac u prvoj četvrtini u kojoj su Španjolci mogli na 3-0 za dvije i pol minute, još nekoliko zicera, međutim, i dva Bijača danas nam ne bi pomogla jer napad nije došao na utakmicu.

Water Polo - Men - Group B - Spain v Croatia

Na onu u srijedu morat će imperativno. Mađari nemaju obrambene mogućnosti kao Španjolci, ali imaju nešto veće napadačke, s Vargom, mladim Manherczom, dva ubojita ljevaka Vamosom i Zalankijem, dobrim centrima... Pobjednik će na boljeg iz četvrtfinala Grčke ili Crne Gore, nešto lakši dio ždrijeba, kaže izbornik, ali toliko daleko još ni nećemo niti možemo gledati nakon ove partije...

Olimpijske igre, skupina B:

Hrvatska - Španjolska 4-8 (1-2, 0-1, 2-4, 1-1?

Hrvatska: Bijač (7 obrana), Marcelić (4 obrane); Macan 1, Fatović 1, Lončar, Joković, Bukić 2, Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić, Garcia

Španjolska: Aguirre (10 obrana); Munarriz 1, Granados 2, Sanahuja 1, De Toro, Larumbe, Famera 1, Fernandez, Tahull 1, Perrone, Mallarach 1, Bustos 1

Parovi četvrtfinala:

Španjolska - SAD
Srbija - Italija
Hrvatska - Mađarska
Grčka - Crna Gora

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OLIMPIJSKE IGRE, 5. KOLO SKUPINE 08:30 , TOKIO
Hrvatska
4 : 8
Španjolska
Sortiranje događaja
32'

Kraj! Španjolska je dobila 8-4 i potvrdila prvo mjesto u skupini sa svih pobjeda. Nas je drugi poraz odveo na Mađarsku u četvrtfinalu.

30'

Bustos za 8-4, to je, nažalost, to...

27'

Nakon pet promašaja Fatović zabija za 4-7 sa stative na asistenciju Bukića za kakvu takvu nadu. Još pet i pol minuta do kraja.

25'

U zadnjih osam minuta ulazimo s Marcelićem na golu.

24'

Munarriz za 7-3. Malo prostora i tu nema pomoći, Španjolci jure prema pobjedi.

Komentari 57