Sport

Komentari 8

'Barakude' s Amerikancima na Xavijevom oproštaju: Dostojno smo predstavljali Hrvatsku...

'Barakude' s Amerikancima na Xavijevom oproštaju: Dostojno smo predstavljali Hrvatsku...

Lijepo je što smo pobijedili, no osim toga, budući da se borimo za 5. mjesto, smatram da je ovo nepotrebna utakmica i mislim da je to potrebno naglasiti, rekao je Maro Joković nakon druge pobjede protiv Crnogoraca u Tokiju

U nedjelju ranom zorom, u 4 sata ujutro po hrvatskom vremenu, Barakude će zadnji put uskočiti u bazen Tatsumi centra. Kompleks iz kojega neće širokim osmijehom, ali mogu s dvije pobjede. Prva nad Crnom Gorom (12-10) dovela ih je u situaciju da izbore peto mjesto, a za što će morati pobijediti SAD koji je zaskočio Talijane (7-6).

- Lijepo je što smo pobijedili, no osim toga, budući da se borimo za 5. mjesto, smatram da je ovo nepotrebna utakmica i mislim da je to potrebno naglasiti - reći će jedan od senatora Maro Joković nakon druge pobjede protiv Crnogoraca u Tokiju.

- Sada nam preostaje još jedna utakmica na Igrama te ćemo je pokušati odraditi koncentrirano koliko možemo. Žao mi je što i na ovim Olimpijskim igrama nismo imali onoliki broj kolektivnih sportova kao što smo imali u Londonu. Bio je to veliki uspjeh za sav hrvatski sport. Ipak, mislim da smo dostojanstveno predstavljali sve kolektivne sportove u našoj olimpijskoj obitelji. Mogli smo napraviti bolji rezultat, međutim, mislim da smo odradili jedan korektan turnir. Sada nam po povratku u Hrvatsku slijede 3-4 tjedna odmora, a potom početkom rujna kreće klupska sezona i ponovo započinjemo novi ciklus.

Utakmicu, upravo iz razloga koji je naveo i Joković, i nema potrebe detaljnije raščlanjivati osim pohvaliti izvedbu Ivana Marcelića koji je imao svoj dan sa 17 obrana. 

- Mi smo profesionalci, shvatili smo  ozbiljno. Naravno, nismo se još oporavili od poraza protiv Mađara, trajat će to još neko vrijeme. Međutim, pobijedili smo, uvijek je ljepše pobijediti. Imamo još jednu utakmicu pred nama i pokušat ćemo se čim bolje psihički pripremiti. Sada više nije stvar kvalitete, povoljan rezultat odlazi na stranu onoga tko se sabere i bolje motivira - poručio je Paulo Obradović pred utakmicu u kojoj će Hrvatska imati i motiv više jer ista će biti zadnja u karijeri za Xavija Garciju...

Najčitaniji članci