Obavijesti

Sport

Komentari 39

Barca dobila, Raketa asistirao, a Messi odigrao 600. utakmicu!

Barca dobila, Raketa asistirao, a Messi odigrao 600. utakmicu!
1

Lionelu Messiju ovo je bio 600. nastup za Barcelonu. Argentinac je u dresu Katalonaca pobjeđivao 426 puta, zabio 523 gola i asistirao 197 puta. Ispred njega su sad samo Iniesta i Xavi

VIDEO

Barcelona je kod kuće pobijedila Sevillu 2-1 u 11. kolu La Lige.

Katalonski navijači kasnili su 10 minuta na početak utakmice u znak protesta zbog događaja u Španjolskoj. Na dvjema zastavama na tribinama su se mogle vidjeti poruke "Oslobodite sve političke zatvorenike" i "Europa srami se!"

Prvu priliku na utakmici imao je Luis Suarez u petoj minuti, kada je lijepo primio loptu u šesnaestercu ali je pucao ravno u Sevillinog golmana Soria. Barcelona je povela u 25. minuti kada obrambeni igrač gostiju radi veliku pogrešku i Paco Alcacer izbija jedan na jedan s golmanom te lagano zabija za 1-0 u donji desni kut. Do kraja poluvremena domaćini su više pritiskali, ali do poluvremena se rezultat nije mijenjao. 

Nakon 15 minuta u drugome poluvremenu, Sevilla izjednačuje na 1-1. Ever Banega je u 60. minuti ubacio iz kornera, a Guido Pizzaro skače preko Pique i odlično pogađa desni kut Ter-Stegena. Nakon primljenog pogodta Barcelona je pritisnula i zaprijetila u 63. minuti kada Pique odlično puca s 18-ak metara ali lopta pogađa prečku. 

Konačni rezultat svojim drugim golom postavlja Alcacer u 65. minuti. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić lijepo je ubacio s desne strane, a Španjolac je bio najbrži u gostujućem šesnaestercu i ispred braniča dolazi do lopte te zabija za 2-1. Pacu je to bio deveti gol u posljednjih devet utakmica u kojima je bio u prvoj jedanaestorki za Barcelonu.

Do kraja utakmice Barcelona je mogla povećati vodstvo preko Suareza i Messija, ali Soria je odlično sve obranio. Najbolji priliku za izjednačenje Sevilla je imala u 79. minuti kada je pucao Banega, ali udarac je bio prelagan i Ter-Stegen je lagano obranio. 

Rakitić je izašao u 89. minuti. 

Lionelu Messiju ovo je bio 600. nastup za Barcelonu. Argentinac je u dresu Katalonaca pobjeđivao 426 puta, zabio 523 gola i asistirao 197 puta. Po nekima najbolji igrač u povijesti tako je treći igrač u povijesti kluba s tolikim brojem utakmica za Barcu, ispred njega su Andres Iniesta sa 642 nastupa, i nedodirljivi Xavi Hernandez sa 767 nastupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade