Obavijesti

Sport

Komentari 40

Barca ostala bez predsjednika: Bartomeu ipak podnio ostavku

Barca ostala bez predsjednika: Bartomeu ipak podnio ostavku

Nije mi uopće palo na pamet otići, govorio je u ponedjeljak novinarima Josep Bartomeu, a samo dan poslije predomislio se i otišao prije nego što su ga smijenili. Završila je gotovo sedmogodišnja era

VIDEO

Josep Bartomeu (57) više nije predsjednik Barcelone. Takav se rasplet najavljivao u ponedjeljak, no nakon sjednice izvršnog odbora katalonskog kluba Bartomeu je pred novinarima rekao kako mu ne pada na pamet dati mandat na raspolaganje.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako izgleda Camp Nou

Pokretanje videa...

Camp Nou, stadion Barcelone 01:57

Dan poslije - preokret. Bartomeu nije htio čekati referendum zakazan za 1. i 2. studenog kojega vrlo vjerojatno ne bi preživio i koje je potpisima poduprlo 16.000 ljudi, već je sam odlučio kako napušta "blaugranu" nakon gotovo sedam godina. A s njim odlazi i kompletni izvršni odbor. Novi izbori trebaju se održati u roku od tri mjeseca.

Bartomeu je bio kamen spoticanja u Barceloni u cijeloj 2020. godini koja je za velikana s Camp Noua bila iznimno turbulentna, bez trofeja, uz lošu financijsku situaciju, a sve je kulminiralo burofaksom Lionela Messija u kojemu je jedan od najvećih nogometaša u povijesti tražio odlazak.

Navijačka ogorčenost u Kataloniji još se ljetos digla do te mjere da je došlo do nereda na ulicama Barcelone. A kako Blaugrana ima silnu navijačku bazu (sam slogan im je 'Mes que un club'; više od kluba... reprezentacija!) lako se skupilo preko 16.250 potpisa potrebnih za opoziv predsjednika (skupljeno je 20.687, a da je trebalo vjerojatno bi ih imali i 206.870).

Pre Season Friendly - FC Barcelona v Elche

Bartomeu i uprava izvlačili su se na pandemiju ('Kakva skupština i okupljanje u doba socijalne distance?'), ali katalonske su im vlasti odbile zahtjev za odgodom skupštine koja se trebala održati 1. ili 2. studenoga pa su omraženi predsjednik i njegova svita, tvrdi Sport, odlučili sami prerezati čvor i pokupiti se prije nego ih navijači potjeraju.

Bartomeu je na klupskom vrhu još od 2014. kada je naslijedio Sandra Rosella, sljedeći izbori za predsjednika Barcelone trebali su se održati u ožujku 2021., ali navijačima je toliko prekipjelo da im se više ne čeka ni tih pet mjeseci. Utoliko prije što je Bartomeua katalonska policija javno optužila za korupciju i protiv njega se vodi istraga. I klub je silnim financijskim problemima pa se sve više i zadužuje dižući kredite koje će nasljednici morati otplaćivati.

A dokazano je i kako je 'majstor' angažirao marketinšku agenciju da koristeći trolove po društvenim mrežama hvali njega, a pljuje redom sve druge, uključujući klupske ikone kao što su Messi, Iniesta, Xavi...! Gerard Pique nedavno je priznao kako je Messija u klubu zadržao riječima: 'Prijatelju, izdrži još malo, ovi odlaze i doći će novi ljudi'!

Večeras bi na ulicama Katalonije opet moglo biti navijača. Ali ne protesta i demonstracija nego slavljeničke povorke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani