Obavijesti

Sport

Komentari 25

Barcelona sprema senzacionalni transfer: Lewa stiže na ljeto!?

Barcelona sprema senzacionalni transfer: Lewa stiže na ljeto!?

Španjolska liga ga privlači. I u prošlosti je bilo koketiranja s Real Madridom, ali Bayern je uvijek stopirao njegov odlazak. Bavarski će ga klub, teoretski, staviti na tržište kako bi pokušao zaraditi, piše Sport o potencijalnom dolasku Lewandowskog u Barcelonu

VIDEO

Leo Messi, prošlogodišnji osvajač Zlatne lopte, napustio je Camp Nou prošlog ljeta, a u njegove kopačke mogao bi uskočiti jedan od glavnih kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu.

Pokretanje videa...

Lewndowski u Japanu 00:14

Katalonski Sport objavio je senzacionalnu vijest kako bi Robert Lewandowski na ljeto mogao pojačati Barcelonu. Kako piše navedeni izvor, predstavnici Blaugrane imali su dva sastanka s Pinijem Zahavijem, menadžerom koji zastupa poljskog napadača. 

Ugovor s Bayernom istječe mu u ljeto 2023. godine, ali baš sve je osvojio s klubom i željan je novih izazova. Barcelona se oporavila nakon užasnog početka sezone. Odlazak Lea Messija ostavio je velike posljedice i trebalo je neko vrijeme da se vrate na pravi put. Za to je najzaslužniji sjajni Xavi koji je zasjeo na vruću trenersku fotelju i preporodio klub. 

Soccer 1st Bundesliga/ SC Freiburg - FC Bayern Munich 1-4.

Bez obzira na ogromne dugove, Barca opet izgleda moćno kao nekoć. Xavi je pogodio s transferima poput Aubameyanga, Torresa, Traorea, a kada njima pridodamo dijamante poput Pedrija, Gavija, Arauja i iskusne igrače kao što su Jordi Alba i Sergio Busquets, dobijemo stroj koji u 2022. godini melje sve pred sobom. 

I Lewandowski sada želi biti dio tog stroja. Iako su mu 33 godine, nevjerojatni Poljak je iz godine u godinu sve bolji i bolji. U sjajnoj je fizičkoj formi i obzirom kako danas igra, dojma smo da bi na ovoj razini mogao biti još nekoliko sezona. Samo ove sezone zabio je 42 gola. Dalje ne treba ništa govoriti. 

Kako su već ranije pisali španjolski mediji, Lewa želi doći u Barcelonu. Želi se okušati u novoj ligi, iskusiti novu kulturu i staviti pred sebe nove izazove. A bez obzira na dugove i turbulentnu blisku prošlost, Barca je uvijek primamljiva najboljim svjetskim igračima zbog svoje bogate povijesti.

Barcelona mu ne može ponuditi basnoslovnu plaću kakvu ima u Münchenu, a to je 20 milijuna eura godišnje. No, novac mu nije primaran. Upravo zato je i spreman smanjiti svoje financijske apetite kako bi zaigrao u hramu europskog nogometa kao što je Camp Nou. 

Bundesliga - Bayern Munich v FC Cologne

Želja Blaugrane već neko vrijeme je Erling Braut Haaland. No, problem je što ga žele Manchester City i PSG, a s takvim klubovima španjolski velikan ne može se financijski nadmetati. I upravo zbog toga okrenuli su se Lewandowskom. 

Na Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura, a obzirom da mu ugovor istječe sljedeće ljeto, Barca će morati isplatiti odštetu. Tu je i trogodišnji ugovor koji Poljak zahtijeva pa bi ukupna cifra zajedno s plaćom mogla doseći i 100 milijuna eura, piše Sport.

- Španjolska liga ga privlači. I u prošlosti je bilo koketiranja s Real Madridom, ali Bayern je uvijek stopirao njegov odlazak. Bavarski će ga klub, teoretski, staviti na tržište kako bi pokušao zaraditi na sjajnom Poljaku godinu dana prije isteka ugovora - piše Sport. 

Bundesliga - Bayern Munich v VfB Stuttgart

Naravno, riječ je o nevjerojatnom igraču i u ovome trenutku ponajboljem igraču na svijetu koji je glavni kandidat za Zlatnu loptu, ali isplati li se u igrača od 33 godine utući toliki novac? Ako želite instant uspjeh, da, a to je i glavni cilj Barce. Sezona bez trofeja ogroman je udarac za klub i žele se što prije vratiti na najveću pozornicu. A to možete samo sa svjetskim klasama. Lewa to upravo i je. Bio bi to i sjajni marketinški potez. Novi sponzori zalijepili bi se za klub, a to je ono što klub u ovoj besparici najviše i priželjkuje. A gdje su tu i prodaje dresova, reklame...

U Bayern je stigao 2014. godine i u 367 utakmica utrpao nestvarnih 339 golova. Leo Messi dobit će dostojnog nasljednika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom