Obavijesti

Sport

Komentari 64

Barcelona stala uz Real Madrid: Odustajanje od Superlige bi bila povijesna pogreška za sve...

Barcelona stala uz Real Madrid: Odustajanje od Superlige bi bila povijesna pogreška za sve...

Mi smo jedan od najvažnijih sportskih klubova svijeta i kao takav moramo biti vođa jer to je neodvojiv dio našeg identiteta, rekli su iz Barcelone na temu Superlige

VIDEO

Dok su predsjednici Reala i Juventusa, Florentino Perez i Andrea Agnelli, proživljavali teške napade zbog osnivanja Superlige, predsjednik Barcelone Joan Laporta mudro je šutio.

Pokretanje videa...

Slaven Bilić 01:22

I katalonski klub je jedan od osnivača ove nogometne tvorevine koja je propala nakon dva dana, no iz kluba nisu htjeli izlaziti u javnost, htjeli su osjetiti bilo navijača Barcelone.

La Liga Santander - Real Madrid v FC Barcelona

- Naši članovi će odlučiti hoćemo li igrati u Superligi - izjašnjavao se Laporta.

Mnogi navijači, koji su protiv ovog natjecanja, su ga još više zavoljeli zbog način na koji vodi klub, ali nemalo ih je iznenadila i šokirala njegova izjava da je Superliga nužna te je tako zapravo citirao Florentina Pereza i Andreu Agnellija.

S istim stavom oglasila se i Barcelona.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

1. Barcelona dijeli stav većine velikih europskih klubova da je u trenutnoj ekonomskoj situaciji nužno izvršiti strukturalne reforme kojima bi se jamčili financijska održivost i poboljšanje spektakla koji nudimo navijačima u cijelom svijetu te povećala njihova brojnost kao baza na kojoj on počiva i koja je njegova glavna snaga.  Zbog svega navedenog je uprava Barcelone prihvatila, i to hitno, ponudu da postane jedan od osnivača Superlige, natjecanja kojem je cilj poboljšati kvalitetu i atraktivnost showa koji nudimo nogometnim navijačima i da istovremeno, jer je to osnovno načelo Barcelone, tražimo nove formule solidarnosti s cijelom nogometnom obitelji. 

Odluka je donesena s uvjerenjem da bi odustajanje od Superlige, i to u statusu jednog od njenih utemeljitelja, bilo povijesna pogreška. Mi smo jedan od najvažnijih sportskih klubova svijeta i kao takav moramo biti vođa jer to je neodvojiv dio našeg identiteta. U svakom slučaju, Barcelona kao društvo koje je uvijek bilo i uvijek će biti vlasništvo svih svojih navijača konačnu odluku o tome prepustilo je svojim kompetentnim tijelima nakon iscrpne i detaljne analize.

Copa del Rey - 2020/21 Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao

2. Nakon što smo se uvjerili u snažne reakcije koje je spomenuta inicijativa izazvala, Barcelona neosporno shvaća da je potrebno puno više dubinskih analiza kako bismo shvatili razloge koji su doveli do takvih reakcija, kako bismo promislili i na pravi način riješili sva otvorena pitanja. Ta analiza mora biti dubinska te zahtijeva vrijeme i strpljenje kako bismo izbjegli ishitrene akcije. Jednako važnim smatramo naglasiti činjenicu da je sud potvrdio da su klubovi osnivači Superlige sve radili zakonito. Zato Barcelona smatra da je neumjesno debatu o Superligi provoditi u ozračju neopravdanog pritiska i zastrašivanja. 

Unatoč tome što smo savršeno svjesni važnosti ove teme i interesa koji ona izaziva, kao i potrebe da uvijek djelujemo uz maksimalnu transparentnost, Barcelona traži maksimalno razumijevanje, poštovanje, pa čak i strpljenje od svojih navijača i javnosti u cjelini.

La Liga Santander - Real Madrid v FC Barcelona

Joana Laportu je dočekala kaotična situacija u Barceloni. Josep Bartomeu mu je klub ostavio u milijunskim dugovima. U doba korona virusa teško je pronaći prihode kojima bi smanjio taj minus i stabilizirao klub pa je ovaj projekt zapravo za njega došao u najboljem trenutku. Svaki od 20 klubova ove zatvorene lige bi dobio po 350 milijuna eura, a to je novac koji danas Laporta može samo sanjati.

FC Barcelona elects Joan Laporta as new club president

I unatoč tome što su navijači protiv toga i što se ovo natjecanje raspalo u rekordnom roku, predsjednik Blaugrane očito smatra da je Superliga jedini pravi put i izvor spasa za njegov klub. 

Susana Vera/Reuters/PIXSELL

Barci ionako ne cvjetaju ruže u posljednjih nekoliko sezona, i što se tiče financija i što se tiče uspjeha, a pitanje je kako će navijači reagirati na ovakav stav kluba. I pogotovo na to što je Laporta podržao glavnog čovjeka Real Madrida i osnivača Superlige Florentina Pereza, danas i možda najomraženijeg čovjeka u svijetu nogometa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti