Obavijesti

Sport

Komentari 49

Barić: Dinamo se mora paziti Kampla, taj je po cijelom terenu

Barić: Dinamo se mora paziti Kampla, taj je po cijelom terenu
4

Jasno je da 'modri' moraju biti puno agresivniji, žešći, to im često fali u europskim utakmicama, a u njima samo tako možeš pobijediti, rekao nam je Otto Barić...

VIDEO

Bilo mi je malo nezgodno na prvoj utakmici u Salzburgu, malo sam se crvenio. Poznat sam u Austriji i dao sam puno intervjua, govorio sam da je Dinamo ozbiljna momčad. A to u prvoj utakmici sigurno nije bio. Dobro je da su Austrijanci kod vodstva 4-0 malo usporili, rekao je Otto Barić.

Red Bull je gospodski ugostio bivšeg trenera, uzvratit će Barić na gostoprimstvu, no na utakmicu zbog bolnih leđa ne može ići. Uvjeren je da se u Zagrebu neće trebati crvenjeti zbog Dinama.

- Upozoravao sam da su Austrijanci dobra momčad, ali sad su to sami igrači vidjeli i na terenu. Jasno je da moraju biti puno agresivniji, žešći, to im često fali u europskim utakmicama, a u njima samo tako možeš pobijediti. Imam osjećaj i vjerujem da će sve biti u redu i da Dinamo pobjeđuje - prognozirao je Otto Barić.

Red Bull je potpuno u prvoj utakmici nadigrao Dinamo. Samo jednog igrača austrijske momčadi istaknuo je legendarni trener.

- Treba se paziti onoga Kampla. Ima ga po cijelom terenu, a u prvoj utakmici namjerno su puštali Dinamovog beka Pinta da ide naprijed, onda bi na tu stranu došao Kampl i radio nered. I, naravno, obrana ne smije griješiti - izjavio je Barić.

U toj obrani danas neće biti Joea Šimunića. Umjesto njega u paru sa Šimunovićem trebao bi zaigrati Francuz Jeremy Taravel.

- Normalno je da dođu mlađi i brži igrači. Nadam se da će Taravel biti uspješan, ne bih mogao nešto više o njemu reći jer ga nisam dovoljno gledao - rekao je Barić i nastavio:

- Nije mi jasno kako ne mogu napraviti braniča. Izabereš 3-4 dečka od 15 godina i radiš po posebnom programu. Napraviš vođu obrane i cijele momčadi. To se da napraviti i mislim da to mora biti domaći dečko. To je veliki Dinamov problem. Nemaju Ivicu Horvata, koji je bio odličan centarhalf, a baš im takav igrač najviše treba.

Studeni je za Dinamo nezgodan mjesec, zadnja pobjeda bila je prije četiri godine protiv Bruggea.

- Očito je da ‘nekaj ne štima’. U klubu to moraju riješiti. Kad sam ja imao neke probleme, to bih riješio, i to uspješno. Nije dobro da je Dinamo u studenom uvijek u dilemi, da se postavlja pitanje je li momčad dobra ili nije. To ne ide tako - rekao je Barić.

Nažalost, iako ima mnogo nogometnog znanja i iskustva, Barić je neiskorišten. Bio bi idealan savjetnik, no u Dinamu ili reprezentaciji iz nekog razloga od te ideje bježe.

- Zvao me Zdravko Mamić u Dinamo, ali nisu mi se svidjele neke stvari, pa sam odustao od dolaska. Sigurno je da znam što bih radio i da bi tada neke stvari bile drukčije - rekao je Barić i objasnio:

- Ne možete reći prije mjesec dana da je to najbolja momčad u zadnjih deset godina pa onda u nju ne vjerovati. I sad u Maksimiru moraju početi slagati momčad za sljedeću sezonu, vidjeti koji su igrači za Dinamo a koji nisu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka