Obavijesti

Sport

Komentari 47

Bebek će 19. put suditi 'Vječni derbi', isključivao sedam igrača

Bebek će 19. put suditi 'Vječni derbi', isključivao sedam igrača

Ivan Bebek iz Rijeke sudio je 18 puta najveći hrvatski derbi, prvi ispod njega je Osječanin Željko Širić, koji je sudio 11 puta. Posljednji derbi u Maksimiru koji je sudio Bebek dobio je Hajduk, a Gojak je isključen

VIDEO

Određene su službene osobe za utakmicu 31. kola HT Prve lige, Dinamo - Hajduk, koja je na rasporedu u nedjelju s početkom u 20 sati na Maksimiru. 

Glavni sudac utakmice je Ivan Bebek (43) iz Rijeke, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Bojan Zobenica iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Dario Kulušić iz Šibenika. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca je Goran Perica iz Šibenika.

Ivan Bebek apsolutni je rekord kad je u pitanju suđenje Vječnog derbija. Riječanin je susrete Dinama i Hajduka sudio čak 18 puta, a posljednji put kad je sudio u Maksimiru, 12. srpnja 2020. Splićani su pobijedili 3-2. U nadoknadi prvog poluvremena isključio je Amera Gojaka, u tom trenutku rezultat je bio 1-1. Mislav Oršić zabio je u 61. minuti za 2-1 i tako je bilo do 81. minute, a onda je Mario Čuić zabio za 2-2, a Theophile autogolom donio Hajduku pobjedu.

HNK Hajduk - GNK Dinamo

U Bebekovim derbijima Dinamo je pobijedio 11 puta, četiri susreta su završena bez pobjednika, a tri puta su slavili Splićani. 

Prvi derbi Bebek je sudio 6. prosinca 2003. na Poljudu, a Hajduk je pobijedio 3-1. Na toj utakmici isključio je Dinamovog igrača, Boštjana Cesara. Golove za Hajduk zabili su Računica, Krpan i Andrić, dok je počasni za Dinamo zabio Niko Kranjčar. 

Bebek je u derbijima od dinamovaca isključivao Dejana Lovrena, Marcela Brozovića, a kod Hajduka Marija Brkljaču, Adriana Ismajlija  i Juricu Buljata. Znači, u derbijima je podijelio čak sedam crvenih kartona.

Dinamo i Hajduk sastali se u 34. kolu HT Prve lige

Posljedni derbi Bebeto, kako ga zovu, sudio je na Poljudu, 12. rujna 2020. a Dinamo je pobijedio 2-1. Zagrepčani su golovima Kastratija i Oršića vodili 2-0, a u 88. minuti za Hajduk je zabio Stanko Jurić. Na toj utakmici bio je rekordni jedan žuti karton, a dobio ga je Petar Stojanović. 

Bebek je sudio i kontroverzni derbi 2009. kad je dosudio penal za Hajduk zbog igranja rukom Adriana Callela u živom zidu. Nakon te utakmice Zdravko Mamić je bio ljutit, analizirao je i komentirao Bebekovo suđenje, a nakon te utakmice, čudesno je bio na hlađenju, pa je do kraja sezone sudio samo jednu utakmicu i to Croatiji iz Sesveta.

HNK Hajduk - GNK Dinamo

Sudio je i derbi na Poljudu kada je Šime Vrsaljko rukom zaustavio udarac Tina Svena Sušića, no Riječanin nije vidio penal...

Bebek je, prema mišljenjima mnogih, najbolji hrvatski sudac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka