Sport

Komentari 0

Beckham se vraća kući? Otvoren za kupnju Manchester Uniteda

Beckham se vraća kući? Otvoren za kupnju Manchester Uniteda

Legendarni nogometaš itekako ima poslovnog znanja. Već je vlasnik američke momčadi Inter Miami, a britanski mediji pišu da bi mogao biti jedan od investitora u kupnju Manchester Uniteda

Legendarni bivši nogometaš David Beckham (47) uskoro bi se mogao vratiti na Old Trafford. Naime, obitelj Glazer, dugogodišnji vlasnici Manchester Uniteda, objavili su u utorak da su spremni prodati jedan od najpopularnijih klubova na svijetu.

Britanski mediji pišu da bi Beckham mogao biti dio investicijske grupe koja bi preuzela 'crvene vragove', koji prema procjenama vrijede oko pet milijarda funti. Beckham je i kao igrač pokazivao odlične poslovne instinkte, a s odlaskom u nogometnu mirovinu 2013. godine potpuno se mogao posvetiti poslovima izvan terena.

Od tada je postao vlasnik MLS kluba Inter Miami, koji je stalno povezan s velikim zvijezdama koje planiraju napustiti Europu i zaigrati nogomet na nekom drugom kontinentu. Beckham je za United odigrao ukupno 388 utakmica u kojima je zabio 85 golova i imao 109 asistencija.

Velika je legenda Uniteda, koji je posrnuo s vrha engleskog, ali i europskog nogometa tijekom vladavine obitelj Glazer. 

Manchester: Manchester United i Juventus na utakmici u ?ast G. Nevillu

Najčitaniji članci