Obavijesti

Sport

Komentari 261

Veliko iznenađenje u skupini: Maroko srušio Belgiju i uzeo tri boda zabivši prekrasne golove!

Veliko iznenađenje u skupini: Maroko srušio Belgiju i uzeo tri boda zabivši prekrasne golove!
13

Belgijska reprezentacija dobro je otvorila susreta protiv Maroka te je već u 5. minuti zaprijetila preko Batshuayija, ali golman je obranio njegov udarac. Maroko je u nadoknadi zabio, ali je VAR poništio pogodak

U dvoboju 2. kola F skupine Svjetskog prvenstva nogometaši Maroka su pobijedili Belgiju s 2-0 (0-0).

Pokretanje videa...

Hrvatski navijači u Dohi 03:05

Maroko je poveo golom Abdelhamida Sabiria iz slobodnog udarca, gotovo iz "mrtvog kuta" u 73. minuti, da bi u 92. minuti na 2-0 povećao Zakaria Aboukhlal (90+2).

Golove Maroka možete pogledati OVDJE.

Nakon remija s Hrvatskom, Marokanci su neočekivano došli do pobjede nad Belgijom, pa su se našli u vrlo dobroj poziciji za prolazak grupe. Marokanci su se opet pokazali čvrstim i discipliniranim, ali su ovaj puta bili opasni i iznimno učinkoviti u napadu.

Belgijanci, koji su Kanadu dobili na iskustvo, još jednom su pokazali slabu i sporu igru i zasluženo su doživjeli poraz, koji ih stavlja u situaciju da se vade protiv Hrvatske u zadnjem kolu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Morocco

Već u 5. minuti Batshuayi je iz blizine mogao dovesti Belgijance u vodstvo, ali je pucao loše, a jednako lošim šutevima su svoje šanse propustili Marokanci Ziyech i Hakimi. Veći dio prvog dijela odvijao se puževim ritmom, sve do sudačke nadoknade.

Ziyech je izveo slobodan udarac iskosa, a njegov udarac je neočekivano završio u mreži. Intervenirao je VAR i presudio da je marokanski branič Saiss dirao loptu, a bio je u zaleđu, pa je gol poništen, na veliko zadovoljstvo Belgijanaca.

Početkom drugog dijela snažno je tukao Ziyech, ali ipak preslabo za Curtoisa, a na drugoj strani marokanski vratar Munir brani udarac Edena Hazarda. U 66. minuti marokanski vratar još bolje reagira kod udarca Mertensa i činilo se da Belgijanci preuzimaju rizik i da su krenuli po pobjedu. . 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Morocco

U 73. minuti uslijedio je šok za Belgijance. Jako iskosa s lijeve strane slobodan udarac je izveo veznjak Sampdorije Sabiri koji je pucao izravno u gol  i iznenadio zaspalog Curtoisa.  Bio je to ujedno i prvi gol iz slobodnog udarca uopće na mundijalu u Katru.

Taj gol je prisilio belgijskoga izbornika da u 81. minuti uvede nezaliječenog Lukakua, a samo minutu kasnije Vertonghen umalo zabija glavom nakon kornera.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Morocco

No, umjesto izjednačenja stigao je i drugi gol Maroka u sudačkoj nadoknadi. Loptu je povukao Zijech i kada se činilo da je bezizglednoj situaciji, dodao je napadaču Toulousea Abdoukhlalu, koji je šalje pod gredu

Maroko je na početku napravio misterioznu promjenu vratara u posljednjem trenutku prije početka utakmice u skupini F Svjetskog prvenstva protiv Belgije kada je Munir El Kajoui ušao umjesto Yassinea Bounoua.Bounou je uvršten u početnu postavu i postrojio se sa svojim suigračima na intoniranje himne te je viđen u dugotrajnoj raspravi sa sucem Cesarom Ramosom iz Meksika.El Kajoui se potom pojavio za timsku fotografiju prije početka utakmice i preuzeo Bounouovo mjesto dok je utakmica na stadionu Al Thumama bila u tijeku.

Kasnije u ovoj grupi igraju Hrvatska i Kanada.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u Katru 14:00 , Al Thumama
Belgija
0 : 2
Maroko
Sabiri 73' Aboukhlal 90'+2
Sortiranje događaja
90'+4

Kraj utakmice. 

Sjajni Maroko šokirao je Belgiju i golovima Sabirija i Aboukhlala pobijedio i uzeo važna tri boda čime je zakomplicirao stanje u skupini F gdje se nalazi i Hrvatska. 

90'+2 GOL MAROKO

GOOOOL! Maroko povećao vodstvo. Aboukhlal sjajno zabio nakon asistencije Ziyecha. 

90'+2'

Hamdallah je nakon sjajnog solo prodora sjajno pucao, ali Courtois je pravovremeno reagirao i obranio njegov udarac. 

90'

Četvrti sudac pokazao je još pet minuta sudačke nadoknade. 

82'

Glavom je pucao Vertonghen nakon kornera, ali ipak nije bio dovoljno precizan. Lopta odlazi pored gola.

Komentari 261