Obavijesti

Sport

Komentari 0

Belgijac najbolji nakon prvog dana! Najbolji Hrvat odustao

Belgijac najbolji nakon prvog dana! Najbolji Hrvat odustao

Prilično sam zadovoljan s prvim danom. Svima je bilo teško, a nakon što je Kalle izletio, glavni nam je cilj bio pokušati iskoristiti dobru startnu poziciju, rekao je Thierry Neuville

VIDEO

Belgijski vozač Thierry Neuville (Hyundai i20) ostao je na tri jutarnje pobjede prvog dana WRC Croatia Rallyja, ali je s malim zaostacima na četiri poslijepodnevna brzinska ispita zadržao vodeću poziciju, dok se na drugo mjesto probio aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota Yaris). 

Ogier je u poslijepodnevnom dijelu bio najbrži na posljednja tri brzinska ispita čime je svoj zaostatak nakon prvog dana sveo na 7.7 sekundi za belgijskim specijalistom za asfaltnu podlogu.

Utrka svjetskog prvenstva u rallyju

- Prilično sam zadovoljan s prvim danom. Svima je bilo teško, a nakon što je Kalle izletio, glavni nam je cilj bio pokušati iskoristiti dobru startnu poziciju, što smo i uspjeli - izjavio je vodeći Neuville te prokomentirao poslijepodnevne tri etapne pobjede svog velikog suparnika Sebastiena Ogiera.

- Prošao sam kroz dovoljno borbi sa Sebom i znam za što je sposoban, kao što i on zna što ja mogu. Sutrašnje etape će opet biti zahtjevne, ali sviđaju mi se i nadam se da ću nastaviti pritiskati koliko mogu te zadržati vodstvo.

Startao prvi WRC Croatia rally

Britanac Elfyn Evans (Toyota Yaris) je u igri za ukupnu pobjedu s 8.0 sekundi zaostatka za Neuvilleom. Četvrti je Estonac Ott Tanak (Hyundai i20 Coupe), ali njegov je zaostatak za vodećim već 31.9 sekundi.

Prvi brzinski ispit Croatia Rallyja bio je ujedno i posljednji za vodećeg u ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva 20-godišnjeg Finca Kallea Rovanperu, koji je sa svojom Toyotom Yaris sletio sa ceste i završio u provaliji obrasloj stablima te je potpuno uništio vozilo. Srećom, Rovanperä i njegov suvozač Jonne Halttunen iz automobila su izašli neozlijeđeni. ali automobil je toliko uništen da Rovanperä neće moći startati u subotu. 

Na istom zavoju u prvom brzincu je umalo izletio i Ogier, ali se uspio zadržati na cesti.

Zagreb: Ceremonijalni start WRC Croatia Rally 2021.

Nažalost, među sedam posada koje su već prvog dana morale odustati od natjecanja bile su i dvije hrvatske. Vilim Prodan i suvozač Zoran Raštegorac (Ford Fiesta) su zbog kvara na vozilu ostali bez mogućnosti nastavka relija nakon trećeg brzinskog ispita, a Martin Ravenščak sa suvozačem Tomislavom Tomaškovićem (Ford Fiesta) završilo je nastup nakon petog brzinca, također zbog tehničkih problema.

Subotnji jutarnji program započinje u 8,29 sati, brzinskim ispitom Mali Lipovac - Grdanjci, dužine 20,30 km, a na istoj će dionici biti vožen i prvi brzinski ispit u poslijepodnevnom dijelu programa, s početkom u 14.29 sati. I u subotu je pred vozačima osam brzinskih ispita.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica