Obavijesti

Sport

Komentari 91

Belgijci se boje Modrića: On trči gotovo brže od vremena! Vaha: Nemamo što izgubiti u Kataru

Belgijci se boje Modrića: On trči gotovo brže od vremena! Vaha: Nemamo što izgubiti u Kataru

Ovo je trenutak o kojem smo svi sanjali, vidjeti Kanadu u ždrijebu u jednom od 'šešira'. Ući ćemo bez straha, znajući da smo momčad izgradili na hrabrosti i odlučnosti, rekao je kanadski izbornik

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon današnjeg ždrijeba saznala je protivnike i datume utakmica u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru. 'Vatreni' će, srećom, protiv najtežeg protivnika (Belgija) u skupini igrati tek u posljednjem kolu što znači da ćemo se tada vjerojatno s Belgijcima boriti za prolazak s prvog mjesta. 

Pogledajte video: Hrvatska u skupini F

Pokretanje videa...

Hrvatska u skupini F: Otvara s Marokom, čekaju još Belgija i Kanada VIDEO

O Belgijcima više-manje sve znamo. Igraju u ponajboljim klubovima na svijetu, godinama su u vrhu svjetskog nogometa. Donedavno je Belgija bila i prvoplasirana momčad po Fifinom renkingu, no nisu uspjeli poletjeti do najvećih visina. Ipak, to je brončana reprezentacija sa zadnjeg Mundijala. Kako god, belgijski mediji znaju kakvom artiljerijom raspolaže Roberto Martinez, no isto tako da Hrvatska ima godinama unazad ponajboljeg veznjaka svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Možda ima 36 godina, ali Luka Modrić je još uvijek na devetom oblaku. Najbolji igrač Svjetskog prvenstva 2018. i dalje je jedan od ključnih karika Real Madrida, koji se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. I unatoč poodmakloj dobi, zbog koje mu je ovo zadnje Svjetsko prvenstvo, veznjak još uvijek puno trči! Gotovo brže od vremena...", piše Le Soir.

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

HLN, pak, piše o Modriću kao "čarobnjaku", no ističe našeg drugog senatora, koji godinama pruža najbolje predstave u 'kockastom' dresu.

"Hrvatska je viceprvak svijeta. Moramo se paziti mađioničara Luke Modrića. Belgija ima poveznicu s Hrvatskom. Riječ je o Ivanu Perišiću", pišu Belgijci pa objašnjavaju:

"Danas igra u Interu, ali ima čak 113 nastupa za najbolju hrvatsku vrstu. Bio je u našoj Jupiler Pro ligi između 2009. i 2011. godine. Najprije u Roeselareu, a onda i kao igrač Club Bruggea u kojem je eksplodirao", dodaju.

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

Belgijski su mediji zadovoljni grupom, no nisu mogli prešutjeti činjenicu da se Belgija godinama križa sa najtežim skupinama...

"Sve tri reprezentacije u skupini su nezgodne, ali puno teže je sve ono što slijedi", "Belgija bi trebala uspješno prijeći preko svih zamki, ali onda ju čeka prava oluja", "Ova momčad često posustane kad je najteže. A Španjolska ili Njemačka u osmini finala su jako teške", samo su neki od komentara.

Kada je Lothar Matthäus izvukao iz kuglice papirić s natpisom "Maroko", a znajući unaprijed u koju će grupu biti smješten, Vahid Halilhodžić 'kiselo' se nasmiješio.

- Ovo su reprezentacije s igračima koji mogu odigrati loše, a opet pobijediti na kvalitetu. Nemamo što izgubiti. Stadioni ovdje su veličanstveni, travnjaci također. Moći ćemo razvijati dobru igru i kvalitetan nogomet - rekao je legendarni Vaha pa nastavio:

- Imamo viceprvaka svijeta (op.a., Hrvatska), najbolju momčad Sjeverne Amerike (op.a., Kanada) i veliku momčad poput Belgije. Skupina je prilično teška. Moguća su iznenađenja. Na Svjetskom prvenstvu 2014. već sam igrao protiv Belgije i ona ima nevjerojatne igrače. Ždrijeb je vrlo težak i ovdje nema malih momčadi. Pokušat ću učiniti isto što sam pokušao i s Alžirom protiv Njemačke 2014. Moramo vjerovati i pripremiti se za natjecanje - zaključio je izbornik Maroka.

Kanada će tek drugi put u svojoj povijesti sudjelovati na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Do sada su Kanađani nastupili jedino na SP-u 1986. upisavši tri poraza (Francuska 0-1, Mađarska 0-2, SSSR 0-2).

- Ovo je trenutak o kojem smo svi sanjali, vidjeti Kanadu u ždrijebu u jednom od 'šešira' - kazao je kanadski izbornik John Herdman.

Kanada je plasman na SP izborila osvojivši prvo mjesto u zoni CONCACAF ispred Meksika i SAD.

THE CANADIAN PRESS 2022-03-27

Sada je u F skupini SP-a čeka Belgija, Hrvatska i Maroko.

- Ovo će biti još jedna prilika da pokažemo da smo nova Kanada. Ući ćemo bez straha, znajući da smo momčad izgradili na hrabrosti i odlučnosti - dodao je.

Kanada otvara SP 23. studenog protiv Belgije, četiri dana kasnije slijedi ogled protiv Hrvatske, a 1. prosinca protiv Maroka.

- Bit ćemo pametni, ali ne i uplašeni - kazao je 46-godišnji izbornik koji vodi reprezentaciju od siječnja 2018.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi