Obavijesti

Sport

Komentari 286

Dinamo slavio uoči Salzburga: Džokeri s klupe riješili Belupo

Dinamo slavio uoči Salzburga: Džokeri s klupe riješili Belupo
23

'Plavi' su dominirali pa usporili. Kao da su olako shvatili Slaven. Stigla je kazna i izjednačenje, a onda se uključio VAR i Dinamo je dobio penal. Pogodio je Petković, a zatim se otvorilo. Brine ozljeda Mišića

Pobjednički prvenstveni niz Dinama se nastavio te je aktualni prvak u 11. kolu HNL-a pobijedio s 4-1 (1-0) Slaven Belupo na maksimirskom stadionu pred 3630 gledatelja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamo srušio Chelsea 01:00

Sve je počelo autogolom gostujućeg vratara Antuna Markovića na početku susreta, ali su gosti iz Koprivnice izjednačili u 59. minuti golom Arbera Hodže. Dinamo su do pobjede, pak, odveli Bruno Petković golom iz penala u 72. te Petar Bočkaj i Luka Ivanušec koji su u 81. i 93. zabijali za konačnih 4-1.

Brine i ozljeda Josipa Mišića, koji je izašao sredinom drugog poluvremena pokazujući na stopalo. Bio bi veliki udarac kada bi Dinamo ostao bez važnog igrača sredine terena uoči Salzburga u Ligi prvaka (srijeda, 18:45 sati).

Dinamo je vrlo rano poveo, u devetoj minuti i to zaslugama gostujućeg vratara Antuna Markovića. Golman Slaven Belupa je traljavo reagirao oko jedne situacije pred svojim vratima i umjesto ispucavanja ili hvatanja lopte on ju je pospremio u vlastitu mrežu.

VIDEO Dinamo poveo komičnim autogolom, Belupo ih šokirao, ali 'modri' ih na kraju razbili
VIDEO Dinamo poveo komičnim autogolom, Belupo ih šokirao, ali 'modri' ih na kraju razbili

Slaven Belupo se na maksimirski stadion nije došao braniti, ali otvoreni gard u ostatku prvog dijela je rezultirao brojnim šansama Dinama. Mislav Oršić je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, dok su šanse propuštali Ademi i Špikić. Na drugoj strani najveću je opasnost kreirao Kocijan koji je u 34. minuti bio jedan na jedan s Livakovićem, ali je u tom duelu izašao kao gubitnik.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Slaven Belupo sastali se u 11. kolu Prve HNL

U nastavku susreta dogodilo se neočekivano izjednačenje u 59. minuti. Dinamova obrana bila je u svemu anemična, a Arber Hodža je glavom pogodio za 1-1.

Dinamu nije dugo trebalo da vrati vodstvo. Božić je napravio prekršaj na Baturini, a Bruno Petković je u 72. minuti bio siguran kod udarca s bijele točke za 2-1 Dinama.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Slaven Belupo sastali se u 11. kolu Prve HNL

Do kraja susreta Dinamo je dodao gas, stvarao je priliku za prilikom, a povećanje rezultata dogodilo se u 81. minuti kada je pogodak dao Bočkaj. Za sam kraj, u 93. minuti, Luka Ivanušec je postavio konačnih 4-1.

Bila je ovo već deseta pobjeda sezone u HNL-u za Dinamo te je sve sigurniji na prvoj poziciji. Slaven Belupo je ostao četvrti. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
11. kolo HNL-a 19:30 sati , Stadion Maksimir, Zagreb
Dinamo
Marković (ag) 9', Petković (p) 72', Bočkaj 81', Ivanušec 90+3'
4 : 1
Slaven
Hodža 59'
Sortiranje događaja

KRAJ NA MAKSIMIRU!

Slaven je na kraju završio s četiri komada u mreži iako je tamo do 72. minute bilo 1-1. Dinamo je tako stigao do 10. pobjede u sezoni i sada se okreće Salzburgu u Ligi prvaka.

90+3'

GOOOOOOL! Evo i četvrtog pogotka u mreži Markovića. Sjajnu akciju odigrali su Bočkaj i Ivanušec, veznjak Dinama odlično je pogodio u suprotan kut i stigao do svojeg drugog pogotka u sezoni. Bila je to peta asistencija Pere Bočkaja.

Igrat će se četiri minute sučeva dodatka.

89'

Po jedna promjena sa svake strane. Marin je kod Dinama zamijenio Oršića dok je u redovima Slavena umjesto Hodže ušao Hlevnjak.

88'

Marković spašava Belupo od potopa. Sada je Petković bio u sjajnoj šansi, pucao je s kojih 11, 12 metara, ali nedostajalo je preciznosti.

Komentari 286