Sport

Komentari 7

Belupo smijenio Stipića: Radio kolutove, konobario u kafiću

Belupo smijenio Stipića: Radio kolutove, konobario u kafiću

Hvala treneru Stipiću na svemu što je učinio za naš klub kao trener prve momčadi, objavio je Slaven Belupo. Tomislav Stipić je koprivnički klub vodio od listopada 2019. godine

Tomislav Stipić bio je jedno od najvećih trenerskih osvježenja HNL-a. Osebujan i ekscentričan na svoj način, ili ga volite ili ne. Navijači Slaven Belupa brzo su ga zavoljeli, no ove sezone je izostao rezultat pa mu se Uprava kluba zahvalila na suradnji. 

U klub je došao u listopadu 2019. godine, no razlog raskida suradnje je jako loša aktualna sezona. Belupo je jako visio sve do pretposljednjeg kola i bio blizu ispadanja, što mu se nije dogodilo u posljednjih desetak godina. Uspjeli su se spasiti, ali čelnici za kormilom vide nekog drugog. Točnije, jedan od kandidata je Dražen Besek. 

- Tomislav Stipić više neće obnašati dužnosti trenera prve momčadi i sportskog direktora Nogometnog kluba Slaven Belupo. Odluka je to koju je danas donijela Uprava našeg kluba na Sjednici održanoj na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek - Apaš. Hvala treneru Stipiću na svemu što je učinio za naš klub kao trener prve momčadi - objavio je klub iz Koprivnice.

Stipić je na Belupo vodio u 67 utakmice, od čega 61 put u prvenstvu i šest puta u Kupu. Debitirao je 19. listopada 2019. u porazu u Koprivnici protiv Rijeke rezultatom 1:2, a u prvenstvu je ostvario 14 pobjeda, 21 remi i 26 poraza uz gol-razliku 59:78. U Kupu je pak upisao četiri pobjede i dva poraza, od kojih je jedan bio u polufinalu protiv Lokomotive u sezoni 2019/2020. Hvala treneru Stipiću na svemu što je učinio za naš klub kao trener prve momčadi.

Stipić će ostati poznat po svojim neobičnim izjavama, ali i slavljima. Pa je tako po travnjaku znao raditi kolutove i skakati po snijegu. Skakao je i ludovao uz trenerski prostor od prve do posljednje minute, a kako bi se njegovi igrači što bolje razumijeli na terenu, jednom im je stavio čepiće u uši. Čak je i posluživao kavu u centru Koprivnice kako bi se zbližio s građanima. Sve, samo ne običan trener.

A njegovu osebujnost najbolje opisuje jedna izjava iz listopada prošle godine kada je Belupo bio peti na ljestvici.

- Dečkima od jutra do mraka treba trubiti da su dobri, da ih volite. Mali detalji odlučuju utakmice i mi smo se za to spremali cijeli tjedan. Sad bih bilo volio da korona prekine 1. HNL pa da ostanemo na petom mjestu.

Nisu ostali peti, već sedmi i skoro su ispali iz lige, a to ga je na kraju koštalo posla.

 

Najčitaniji članci