Obavijesti

Sport

Komentari 10

Golijada na Anfieldu: Benfica se časno oprostila od Lige prvaka

Golijada na Anfieldu: Benfica se časno oprostila od Lige prvaka

Liverpool i Benfica remizirali su 3-3 u uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka, ali u polufinale idu Redsi zahvaljujući pobjedi od 3-1 iz prve utakmice. Liverpool će u polufinalu igrati protiv Villarreala

Treći put u posljednjih pet sezona nogometaši Liverpoola su izborili plasman u polufinale Lige prvaka, dok Benfica još od 1990. čeka plasman među četiri najbolje momčadi "Starog kontinenta".

"Redsi" su plasman u polufinale izborili nakon što su u prvom susretu u Lisabonu slavili sa 3-1, a potom na Anfieldu odigrali 3-3. "Redse" sada u polufinalu čeka Villarreal koji je priredio iznenađenje izbacivši Bayern.

Bila je to sjajna utakmica, Liverpool je poveo 1-0, gosti su izjednačili, da bi "Redsi" s dva nova gola došli do prednosti 3-1. Benfica je do kraja uspjela izjednačiti na 3-3.

Nakon što je Liverpool u prvom susretu slavio s dva gola razlike, Jurgen Klopp je u uzvratu odlučio odmoriti svoje udarne snage, pa su Mohamed Salah, Sadio Mane, Virgil Van Dijk, Trent Alexander-Arnold i Andrew Robertson utakmicu započeli na klupi.

U odnosu na lisabonski ogled Klopp je ostavio u sastavu samo četiri igrača (Alisson Becker, Konaté, Keita, Luis Díaz), dok je njegov kolega na suparničkoj strani Nelson Verissimo napravio samo jednu zamjenu, zbog ozljede je otpao Rafa Silva, a priliku je dobio Diogo Gonçalves.

Liverpool v Benfica - UEFA Champions League - Quarter Final - Second Leg - Anfield

Benfica je svoj europski put ove sezone započela u trećem pretkolu Lige prvaka, a niti jedna druga momčad koja je nastupila u toj fazi nije stigla do osmine finala, a kamoli do četvrtfinala. No, više od četvrtfinala nije išlo, Liverpool je bio previsoka prepreka pa Benfica od 1990. godina i dalje čeka plasman u polufinale.

S druge strane Liverpool je treći put u posljednjih pet sezone stigao do polufinala. U sezoni 2017/18. poraženi su u finalu, a godinu dana kasnije osvojili su posljednju od pet titula europskog prvaka.

Prvo pravo uzbuđenje vidjeli smo u 21. minuti i bio je to odmah pogodak. Kostas Tsimikas je ubacio iz kornera, a Ibrahima Konaté zabio za 1-0 domaćina. Zanimljivo, Konaté je i u prvoj utakmici protiv Benfice zabio prvi pogodak.

Samo dvije minute kasnije gosti su zabili za 1-1, no Darwin Nunez je bio u zaleđu. U 28. minuti je zaprijetio Diaz, no gostujući vratar Odysseas Vlachodimos je nekako iščupao tu loptu iz gola.

Tračak nade gostima pojavio se u 32. minuti kada je Goncalo Ramos izjednačio na 1-1. Gonçalves je uputio loptu u prostor do Ramosa koji je izbio ispred Alissona i sjajno pogodio bliži kut.

Liverpool v Benfica - UEFA Champions League - Quarter Final - Second Leg - Anfield

U 39. minuti Liverpool je mogao vratiti prednost, no Firmino je u situaciji u kojoj je mogao pucat, pokušao uposliti Diaza, no dodavanje je bilo loše. Liverpool je u prvih 45 minuta bio daleko bolja momčad i bilo je pravo čudo što nije postigao barem još jedan pogodak.

Korak bliže plasmanu u polufinale Liverpool je napravio u 55. minuti kada je Roberto Firmino na asistenciju Dioga Jote zabio za 2-1. Deset minuta kasnije Brazilac je zabio i svoj drugi gol na utakmici, na novu asistenciju Tsimikasa.

Liverpool v Benfica - UEFA Champions League - Quarter Final - Second Leg - Anfield

Gosti su do kraja susret uspjeli izjednačiti, ali za više nije bilo niti vremena niti snage.

Roman Jaremčuk je u 73. minuti pogodio za 3-2. Ukrajinski napadač je dobio loptu u prostor, obišao Alissona i zabio za 3-2. Gosti su u 82. minuti uspjeli izjednačiti na 3-3 golom Darwina Nuneza, no u tim trenucima portugalskom sastavu su nedostajala još dva gola kako bi nadoknadili poraz iz prve utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, četvrtfinale 21:00 , Liverpool
Liverpool
Konate 21', Firmino 55', 65'
3 : 3
Benfica
Ramos 32', Jaremčuk 74', Nunez 83'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice na Anfieldu. Liverpool je remizirao s Benficom 3-3, ali zahvaljujući pobjedi od 3-1 iz prvog susreta, ukupnim rezultatom 6-4 ide u polufinale.

Mogli su to domaćini i lagodnije privesti kraju, imali su 3-1, ali opustili su se, prepustili loptu gostima koji su to vješto iskoristili pa s dva gola izjednačili i časno se oprostili od Lige prvaka.

Firmino je zabio dvaput za Redse, jednom Konate, a za goste su precizni bili Ramos, Jaremčuk i Nunez. 

Liverpool će u polufinalu igrati protiv Villarreala. 

90'

Sada je gol poništen Liverpoolu. Mane je zabio, ali bio je prebrz pa je ostao iza obrane. Još četiri minute sudačke nadoknade. 

88'

Liverpool je shvatio da je vrag odnio šalu pa je opet rezervirao loptu za sebe, preuzeo posjed i kruži mirno s jedne na drugu stranu. Nema potrebe jurišati i riskirati. 

85'

Benfica je pokazala i večeras koliko je opasna. Liverpool se spustio ritam i to su gosti odmah iskoristili. Obrana domaćih dvaput je zaspala, a to Portugalci ne propuštaju. 

Napravili su ogroman posao, nadoknadili dva gola zaostatka, ali za produžetke im trebaju dva gola. Ipak, malo je vjerojatno da će si Liverpool to dopustiti. 

Ova dva gola znak su da se itekako moraju uozbiljiti. 

83'

Gooooooooooooooooooooooooool! Benfica je izjednačila na 3-3! Pa je li moguće čudo?

Joao Mario poslao je dugu loptu, Nunez je primio loptu u petercu i zabio pored Alissona. Sudac je opet označio zaleđe, ali Urugvajac je na vrijeme utrčao.

Može li Benfica do čuda? Ukupan rezultat je 6-4, potrebna su im dva gola za produžetke. 

Komentari 10