Obavijesti

Sport

Komentari 4

Benković je iznenadio: Uzor mi nije Lovren, već njegov suigrač

Benković je iznenadio: Uzor mi nije Lovren, već njegov suigrač
1

Za mene je Van Dijk sada najbolji branič na svijetu, jako sam ponosan kada me se uspoređuje s njim. To mi je potvrda da radim dobar posao, no i dalje sam daleko od te razine, kaže Filip Benković

VIDEO

Filip Benković jučer je osvojio prvi trofej sa Celticom! U finalu Betfred kupa njegova momčad s minimalnih 1:0 bila je bolja od Aberdeena i tako stavila novi pehar u bogatu klupsku riznicu.

Škotski mediji tim su povodom intervjuirali hrvatskog braniča, a u samom uvodu su istaknuli kako mu je ovo praktično prvi osvojeni kup jer je u dresu Dinama imao - neznatnu minutažu! Naime, Big Ben je finale protiv Slaven Belupa 2016. odgledao s klupe, a 2017. protiv Hajduka ušao tek u 90. minuti.

No, jučer je odigrao svih 90 minuta u kojima je odradio dobar posao te je njegova momčad netaknute mreže došla do naslova osvajača Betfred kupa.

Scottish League Cup Final - Aberdeen v Celtic

Hrvatski branič u razgovoru za Herald Scotland istaknuo je kako mu je upravo bivši branič Celtica, Virgil van Dijk, postao novi uzor i tako iznenadio odgovorom obzirom da je odabrao nizozemskog braniča ispred njegovog partnera u obrani - Dejana Lovrena!

- Jako sam ponosan kada me se uspoređuje s Van Dijkom. To mi je potvrda da radim dobar posao. No, i dalje sam daleko od njegove razine. Zato stalno gledam njegove utakmice kako bih jednog dana bio na tom nivou. Njegov nogometni put bio je idealan i sretan sam što idem sličnim smjerom. Važno je ostati strpljiv, skroman i nastaviti raditi naporno" - rekao je Benković o nizozemskom braniču koji je bio u Celticu od 2013. do 2015. kada je otišao u Southampton.

A Van Dijk i hrvatski stoper već su se susreli kada su u sklopu Europske lige dvije utakmice odigrali Celtic i Dinamo.

- Sjećam ga se iz vremena kada je igrao u Celticu jer u Hrvatskoj možete pogledati puno njihovih utakmica. Gledao sam ga i na YouTubeu. U dvije godine u Škotskoj puno je napredovao i za mene je sada najbolji branič na svijetu.

Postoje li izgledi da se vrati u matični Leicester već u siječnju?

- Čuo sam se s trenerom Puelom i rekao mi je da bi me možda vratio ako bi se nekoliko igrača ozlijedilo. Ipak, nadam se da ću ostati ovdje do kraja sezone jer kao i svaki igrač želim osvajati trofeje!

Sigurno je kako bi to voljeli i navijači Celtica kojima je već sada ušao pod kožu, a dodatne simpatije pobrao je nakon pobjede u Trondheimu prošlog četvrtka kada je - plesao pred navijačima!

- Možda i nastavim plesati... I ubacim još koji novi korak! Nikad se ne zna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao