Obavijesti

Sport

Komentari 0

Benović nadomak Igara u Parizu

Benović nadomak Igara u Parizu
3

U kvalifikacijama Svjetskog gimnastičkog kupa u Dohi, posljednjeg turnira koji se boduje u kvalifikacijama za Olimpijske igre, Aurel Benović bio je četvrti na parteru i plasirao se u finale

VIDEO

Završen je prvi dan kvalifikacija Svjetskog gimnastičkog kupa u Dohi, posljednjeg turnira koji se boduje u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Aurel Benović s četvrtim rezultatom na parteru plasirao se u finale, gdje ima veliku priliku osigurati vizu za nastup u Parizu.

Aurel Benović nastupao je u trećoj rotaciji današnjih kvalifikacija. Sam nastup bio je dobar, no Osječanin je u prošlosti pokazao da je sposoban i za bolje izvedbe. Početna ocjena vježbe iznosila je 6.3, u pretposljednjoj dijagonali Benović je napravio nešto veću pogrešku, jedan veći iskorak pri doskoku. Zaradio je ocjenu 14.133 i završio četvrti.

Prvi finalni dan DOBRO World Cup Osijek 2021.

Kazahstanci Milad Karimi i Dmitrij Patatin te Britanac Luke Whitehouse zauzeli su prve tri pozicije. Podbacio je Bjelorus Jahor Šaramkou, koji je uoči Dohe najbolje stajao u borbi za drugo mjesto u olimpijskim kvalifikacijama, mjesto koje donosi nastup u Parizu. U finalu u petak glavni konkurent Benoviću bit će Francuz Benjamin Osberger.

- Jako sam zadovoljan, izdržao sam cijeli taj pritisak i želju odlaska na Olimpijske igre. Sada me u finalu očekuje borba za olimpijsku vizu, neće biti lagano, ali dat ću sve od sebe. Jako sam se približio olimpijskoj vizi i nadam se uz malo sportske sreće da će mi to poći za rukom, da ću popraviti neke greškice koje sam imao u kvalifikacijama. Nadam se dobrom ishodu. Sutra me očekuju kvalifikacije na preskoku gdje se također nadam da ću odraditi svoja dva skoka kako treba i da ću biti u borbi za ulazak u finale - kazao je.

Prvi finalni dan DOBRO World Cup Osijek 2021.

U kvalifikacijama dvovisinskih ruča nastupala je Sara Šulekić. Članica ZTD-a Hrvatski sokol nije uspjela ponoviti izvedbe s prethodna tri kvalifikacijska Svjetska kupa: završila je 23. s ocjenom 10.400.

- Nažalost, nije baš najbolje prošlo, već sam na prvom elementu pala tako da je ostatak vježbe bio puno lakši nego što je trebao biti. Nisam ušla u finale, no sretna sam što sam imala priliku i što sam sudjelovala na ovom Svjetskom kupu. Sad se okrećemo Europskom prvenstvu u Riminiju - poručila je.

U četvrtak, drugi dan kvalifikacija, Benović će se boriti za finale na preskoku, a Tina Zelčić na gredi. Finala se održavaju u petak i subotu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu