Obavijesti

Sport

Komentari 1

Berba medalja u Novom Sadu: I ženska ekipa uzela je broncu!

Berba medalja u Novom Sadu: I ženska ekipa uzela je broncu!
1

Do bronce je kroz repasaž u konačnici stigla i hrvatska ženska reprezentacija u borbama. U odlučujućem dvoboju za 3. mjesto na EP-u svladali su Bugarsku s 2-0

VIDEO

Hrvatski karatisti Ivan Kvesić (-84 kg) i Alessandra Hasani (-55 kg)  osvojili su srebrne medalje, a Ana Marija Bujas-Čelan broncu u teškoj kategoriji (+68 kg) na EP u karateu u Novom Sadu, kao i ženska reprezentacija u borbama u sastavu Ana Marija Bujas-Čelan, Ana Lenard, Alessandra Hasani, Marina Barac u ekipnom nadmetanju.

Nevjerojatno je da su Ivanu Kvesiću nedostajale samo dvije, a Alessandri Hasani tri sekunde do zlata, koje im je izmaknulo u doslovce posljednjim trenucima, baš kao što je i Bujas-Čelan do bronce stigla pak u posljednjoj sekundi.U finalu kategorije do 84 kg Talijan Martina Michelle znatno je bolje ušao u finalni dvoboj i vodio do završnih pola minute s 2-0. Tada je Ivan udarcem nogom u glavu preokrenuo rezultat i poveo 3-2, vodstvo koje je imao do dvije sekunde prije kraja. U tom trenutku Michelle je ipak ostvario zadnji bod u meču, čime je stigao do 3-3. Za njega to je bio bod vrijedan zlata, zbog pravila prvog osvojenog boda."Mislio sam da je Michelle izgubio prednost prvog poena. Jednostavno nisam znao da je takvo pravilo, jer se inače gubi pravilo prvog osvojenog boda za kaznu druge kategorije. Osim ako je situacija baš kakva je sada bila - da je protivnik dobio kaznu zato što je asistirao treneru da se žali. U svakom slučaju, izuzetno sam zadovoljan jer sam u karate vrhu Europe s nizom pobjeda protivh velikih protivnika", istaknuo je Ivan Kvesić. 

Praktički na isti način već gotovo osvojeno zlato izgubila je, a srebro osvojila Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kg. Neizvjesna taktička borba ušla je u završnicu s rezultatom 0-0. Osam sekundi prije kraja izbornik Dragutin Galina tražio je pregled video-snimke koji je uspio. Hasani je povela 1-0. Medjutim, Alessandra je neočekivano krenula u još jedan napad koji ju je tri sekunde prije kraja koštao udarca u glavu. Znalački je takvu situaciju iskoristila Ukrajinka Anželika Terljuga i slavila s konačnih 3-1.

"Zbog visoko postavljenog tatamija nisam nažalost  na semaforu uspjela vidjeti koliko je sekundi ostalo do kraja.koliko kazni još imam, jer sam baš upravo protiv Terljuge zbog svega toga prošle godine na Premier ligi izgubila diskvalifikacijom u zadnjoj sekundi. A sad sam ukupno uzevši izgubila glavu u završnici, što me koštalo zlata. Ipak, jako sam sretna srebrom, to se pamti za cijeli život", rekla je nakon svečanosti proglašenja s odličjem oko vrata Alessandra Hasani.

Izbornik Galina ovako propuštenu prigodu usporedio je sa svojedobnim vodstvom hrvatske nogometne reprezentacije na EP protiv Turske, vodstvom u 119. minuti, primljenim golom u 120. i porazom na jedanaesterce. "Ovo je za karate sport praktički sve to isto", još dugo će za ovim zlatom očito žaliti izbornik hrvatske vrste. 

Do bronce je kroz repasaž u konačnici stigla i hrvatska ženska reprezentacija u borbama. U odlučujućem dvoboju za 3. mjesto na EP-u svladali su Bugarsku s 2-0. Briljirala je debitantica na velikim natjecanjima za ekipu Marina Barac, koja je ostvarila sve pobjede. Protiv bugarske predstavnice završilo je 5-1.

"Prilagodila sam se ekipi, sjajna atmosfera je bila na pripremama i na EP, tako da rezultat nije mogao pobjeći", rekla je Marina Barac, a Ana Lenard koja je u završnici druge borbe ostvarila pobjedu 2-0 vrijednu konačne bronce je dodala. "Sva sreća da sam preuzela rizik, jer je meč išao prema neodlučenom. Pobijedili smo na dvije ploče, jako sam sretna."

U taktički vrlo zahtjevnoj borbi Ana Marija Bujas-Čelan u teškoj kategoriji (+68 kg) pobijedila je Crnogorku Draganu Konjević s 3-0. Bujas-Čelan pobjednički udarac nogom u glavu vrijedan tri boda ostvarila je u posljednjoj sekundi borbe, upravo u trenutku kad su se suci pripremali za preglasavanje koje je trebalo presuditi pobjednika. "Sjajno smo otvorili dan, presretna sam zbog ove bronce, koja je na neki način početak moje nove karijere", uz suze radnosnice istaknula je Ana Marija Bujas-Čelan koja će poslijepodne biti i dio ekipe koja se protiv Bugarske takodjer bori za brončano odličje. 

Enes Garibović izgubio je susret za broncu u kategoriji do 75 kg. Uspješniji je bio Stanislav Horuna s 1-0. Iskusni Ukrajinac iskoristio je Enesovu nepažnju polovicom borbe za jedini osvojeni bod, što naš reprezentativac u ostatku nastupa nije uspio nadoknaditi. 

Na natjecanju u parakarateu sportaša s invaliditetom, od naših nastupili su Miroslav Rakić i Ivica Vuković.

EP u Novom Sadu završava sutra, sudjeluju 622 karatista iz 52 zemlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima