Obavijesti

Sport

Komentari 9

Bešiktaš ne želi na travnjak, uključio se čak i Erdogan?!

Bešiktaš ne želi na travnjak, uključio se čak i Erdogan?!
1

PRAVI CIRKUS Bešiktaš je poslao službeno priopćenje u kojem tvrdi da neće igrati uzvratni susret polufinala Kupa protiv Fenerbahčea ako njihova žalba bude odbijena

VIDEO

Polufinale turskog kupa. Igrala se 57. minuta, a trener Bešiktaša Senol Gunes pogođen je tvrdim predmetom u glavu. Srušio se i prevezen je u bolnicu gdje je utvrđeno da ima određene smetnje, te je dobio pet šavova.

Gunes se žalio na bolove u uhu, glavi, te vrtoglavicu. 

Na travnjaku je nastao opći kaos, ušla je i policija kako bi spriječila tučnjavu igrača, stožera...U tunel su ušli čak i navijači i prijetilo je da eskalira i do tragičnih posljedica.

Srećom, nije. Momčad Bešiktaša otišla je u svlačionicu, a potom je odlučeno da se utakmica neće nastaviti. Bilo je to 19. travnja.

E, sad, Nogometni savez Turske odlučio je da se utakmica nastavi 3. svibnja od 57. minute, iste one u kojoj je susret prekinut. No, Bešiktaš se žalio na tu odluku, smatrajući da susret treba biti registiran rezultatom 3-0 za njih. 

- Ako naša žalba ne bude uvažena, mi 3. svibnja nećemo istrčati na travnjak. U to budite sigurni - stoji u priopćenju čelnika Bešiktaša.

Stvar je otišla toliko daleko da se, kako pišu turski mediji, u priču uključio i predsjednik Turske Recep Erdogan, koji je zvao predsjednika Bešiktaša Fikreta Ormana i tražio od njega da se utakmica odigra. Sve kako ovaj cirkus ne bi otišao pred oči cijelog svijeta. Inače, Erdogan je bivši nogometaš.

- Počeo sam igrati s 15 godina i to s loptom napravljenom od starog papira. Igrao sam za Erokspor, a onda su mi savjetovali da pređem u Camialtu, gdje sam sedam godina igrao kao napadač. Također, u isto vrijeme sam studirao i bavio se politikom. Nakon Camialtija potpisao sam za ETT i igrao sedam godina. U tih sedam godina osvojio sam pet naslova. Bio sam kapetan momčadi. Ali, tereni na kojima smo igrali bili su katastrofalni, nije uopće bilo trave, samo zemlja. Kada biste pali, imali biste gadne posjekotine - kaže Erdogan, koji je bio jako korektan kao igrač.

- U cijeloj karijeri dobio sam samo jedan crveni karton i to zbog toga jer sam prigovorio sudskoj odluci. Mami nije smetalo što sam igrao nogomet, ali otac jest. Uvijek je govorio da mi je fakultet na prvom mjestu, tek puno godina kasnije je saznao da sam studirao i igrao nogomet.

Kao bivši nogometaš Erdogan smatra da se susret mora odigrati, no tako ne misli Senol Gunes, trener Bešiktaša. Gunes tvrdi da se boji vratiti na stadion Fenerbahčea i završiti utakmicu. No, prema pravilima, ako se Bešiktaš ne pojavi na travnjaku, susret će biti registriran pobjedom Fenerbahčea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Bayer - Atalanta 0-3: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Bayer - Atalanta 0-3: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad