Sport

Komentari 77

Beusan: Ma tko to može reći da ovo nije bio penal za Osijek?

Beusan: Ma tko to može reći da ovo nije bio penal za Osijek?

Vidljivo je da se Grezda nalazi u zaleđu, ali i da je prekršaj Letice za penal. Teško je drugom pomoćniku bilo to vidjeti, rekao je Mateo Beusan u Stadionu, analizirajući suđenje u prošlom kolu HNL-a

Bilo je jako teško suditi utakmicu. Vi na 31 faul imate 13 kartona, skoro 50 posto... Bez obzira što je dozvoljavao kontakt-igru. U tom dijelu bio je dobar, rekao je Mateo Beusan o suđenju Frana Jovića na utakmici Osijeka i Hajduka (3-3) u 26. kolu HNL-a.

"Oko sokolovo" izdvojilo je šest spornih situacija. Osijek je u 25. minuti tražio penal nakon starta Karla Letice nad Erosom Grezdom, no Beusan je upozorio na zaleđe u začetku te akcije.

- Vidljivo je da se igrač (Grezda) nalazi u zaleđu, ali i da je prekršaj Letice za penal. Teško je drugom pomoćniku (Igor Krmar) bilo to vidjeti - rekao je Beusan.

Andrej Šimunec u 57. minuti zabio je autogol kojemu je možda prethodilo zaleđe Saida Ahmeda Saida. Bio je u liniji s posljednjim igračem Osijeka.

- Tko bi mogao reći da je to zaleđe? Možemo usporediti te dvije situacije i reći da treba pustiti ako si u dilemi. Ne bih optuživao pomoćnika - analizirao je Beusan, koji je pohvalio Jovića što je u 69. minuti pustio akciju Osijeka u kojoj je pomoćnik signalizirao zaleđe, ali se aktivirao igrač iz drugoga plana:

- Svi su stali i jasno je da je to sportski problem jer očekuju da glavni sudac dosudi zaleđe. No sve čestitke Joviću za ovo.

Veliku prašinu izazvao je i penal za Osijek u 76. minuti zbog starta Mije Caktaša na Dmitru Lopi.

- Meni nije jasno kako netko može smatrati da ovo nije penal. Caktaš je bio svjestan toga, direktno đon u nogu - rekao je Beusan u emisiji "Stadion" HRT-a.

Steliano Filip u 80. minuti povukao je Grezdu na ulasku u šesnaesterac Hajduka. Jović je pustio prednost, ali...

- Naputak Uefe je da je najbolje suditi prekršaj na 17-18 metara jer se smatra da svaka momčad ima igrača koji dobro izvodi slobodnjake.

André Fomitschow na koncu je dobio drugi žuti karton u nadoknadi zbog opasnog starta na Lopi.

- Zašto ljudi smatraju da ovo nije za žuti karton?! Pa pogledajte gdje mu ide noga. Ako ovo nije za žuti, onda ne znam što jest - rekao je Beusan.

Inter je pobijedio Lokomotivu nakon preokreta 3-2 u Kranjčevićevoj. Komnen Andrić u 45. minuti zabio je iz penala nakon što je Gordan Barić igrao rukom kod ubačaja Antonija Boseca.

- Meni je najsmješnije kako on stavlja ruke na leđa, kao "Nisam, majke mi". Čisti penal - nasmijao se Beusan.

Ta je odluka glavnog suca Duje Strukana bila ispravna, ali kod one u 73. minuti, kad je poništen gol Intera zbog navodnog zaleđa, drugi pomoćnik Hrvoje Radić jako je pogriješio.

- Ovo nije za smijeh, ovo je jedna od najvećih grešaka u prvenstvu. Četiri plava ima ispred sebe, jasno je da je pogriješio - rekao je Beusan.

Rijeka je uvjerljivo pobijedila Cibaliju 5-1 na Rujevici, a Héber je u 59. minuti zabio treći gol nakon zaleđa koje nije dosuđeno. Asistirao je Srđan Grahovac.

- Za ovo nam ne treba vući crte, jasno je da je bio ispred lopte i da se radi o zaleđu, pomoćnica (Sanja Rođak-Karšić) je pogriješila - kazao je Beusan.

Osvrnuo se Beusan na kraju i na najkontroverzniju odluku prvog polufinala Kupa između Lokomotive i Hajduka (3-5), kad je Ante Majstorović srušio Saida u 10. minuti u šesnaestercu.

- Nema dileme, jasno da se radi o faulu. Said ulazi unutra, a igrač ne može ništa učiniti nego ga srušiti. Bebek je bio dosta blizu - zaključio je Beusan.

Najčitaniji članci