Obavijesti

Sport

Komentari 77

Beusan: Ma tko to može reći da ovo nije bio penal za Osijek?

Beusan: Ma tko to može reći da ovo nije bio penal za Osijek?
1

Vidljivo je da se Grezda nalazi u zaleđu, ali i da je prekršaj Letice za penal. Teško je drugom pomoćniku bilo to vidjeti, rekao je Mateo Beusan u Stadionu, analizirajući suđenje u prošlom kolu HNL-a

VIDEO

Bilo je jako teško suditi utakmicu. Vi na 31 faul imate 13 kartona, skoro 50 posto... Bez obzira što je dozvoljavao kontakt-igru. U tom dijelu bio je dobar, rekao je Mateo Beusan o suđenju Frana Jovića na utakmici Osijeka i Hajduka (3-3) u 26. kolu HNL-a.

"Oko sokolovo" izdvojilo je šest spornih situacija. Osijek je u 25. minuti tražio penal nakon starta Karla Letice nad Erosom Grezdom, no Beusan je upozorio na zaleđe u začetku te akcije.

'Jurčeviću zavidim na plaći, a rok trajanja mu je 7-8 mjeseci'
'Jurčeviću zavidim na plaći, a rok trajanja mu je 7-8 mjeseci'

- Vidljivo je da se igrač (Grezda) nalazi u zaleđu, ali i da je prekršaj Letice za penal. Teško je drugom pomoćniku (Igor Krmar) bilo to vidjeti - rekao je Beusan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Andrej Šimunec u 57. minuti zabio je autogol kojemu je možda prethodilo zaleđe Saida Ahmeda Saida. Bio je u liniji s posljednjim igračem Osijeka.

- Tko bi mogao reći da je to zaleđe? Možemo usporediti te dvije situacije i reći da treba pustiti ako si u dilemi. Ne bih optuživao pomoćnika - analizirao je Beusan, koji je pohvalio Jovića što je u 69. minuti pustio akciju Osijeka u kojoj je pomoćnik signalizirao zaleđe, ali se aktivirao igrač iz drugoga plana:

- Svi su stali i jasno je da je to sportski problem jer očekuju da glavni sudac dosudi zaleđe. No sve čestitke Joviću za ovo.

Veliku prašinu izazvao je i penal za Osijek u 76. minuti zbog starta Mije Caktaša na Dmitru Lopi.

- Meni nije jasno kako netko može smatrati da ovo nije penal. Caktaš je bio svjestan toga, direktno đon u nogu - rekao je Beusan u emisiji "Stadion" HRT-a.

Steliano Filip u 80. minuti povukao je Grezdu na ulasku u šesnaesterac Hajduka. Jović je pustio prednost, ali...

- Naputak Uefe je da je najbolje suditi prekršaj na 17-18 metara jer se smatra da svaka momčad ima igrača koji dobro izvodi slobodnjake.

André Fomitschow na koncu je dobio drugi žuti karton u nadoknadi zbog opasnog starta na Lopi.

- Zašto ljudi smatraju da ovo nije za žuti karton?! Pa pogledajte gdje mu ide noga. Ako ovo nije za žuti, onda ne znam što jest - rekao je Beusan.

Inter je pobijedio Lokomotivu nakon preokreta 3-2 u Kranjčevićevoj. Komnen Andrić u 45. minuti zabio je iz penala nakon što je Gordan Barić igrao rukom kod ubačaja Antonija Boseca.

- Meni je najsmješnije kako on stavlja ruke na leđa, kao "Nisam, majke mi". Čisti penal - nasmijao se Beusan.

Ta je odluka glavnog suca Duje Strukana bila ispravna, ali kod one u 73. minuti, kad je poništen gol Intera zbog navodnog zaleđa, drugi pomoćnik Hrvoje Radić jako je pogriješio.

- Ovo nije za smijeh, ovo je jedna od najvećih grešaka u prvenstvu. Četiri plava ima ispred sebe, jasno je da je pogriješio - rekao je Beusan.

Rijeka je uvjerljivo pobijedila Cibaliju 5-1 na Rujevici, a Héber je u 59. minuti zabio treći gol nakon zaleđa koje nije dosuđeno. Asistirao je Srđan Grahovac.

- Za ovo nam ne treba vući crte, jasno je da je bio ispred lopte i da se radi o zaleđu, pomoćnica (Sanja Rođak-Karšić) je pogriješila - kazao je Beusan.

Osvrnuo se Beusan na kraju i na najkontroverzniju odluku prvog polufinala Kupa između Lokomotive i Hajduka (3-5), kad je Ante Majstorović srušio Saida u 10. minuti u šesnaestercu.

- Nema dileme, jasno da se radi o faulu. Said ulazi unutra, a igrač ne može ništa učiniti nego ga srušiti. Bebek je bio dosta blizu - zaključio je Beusan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...