Obavijesti

Sport

Komentari 104

Beusan: Futacs je kod oba gola Hajduka napravio faul u napadu

Beusan: Futacs je kod oba gola Hajduka napravio faul u napadu
1

Nije problem u Frkoviću, on je netalentiran, problem je u onima što ga guraju, rekao je Joško Jeličić o glavnom arbitru utakmice u Vinkovcima između Cibalije i Hajduka

VIDEO

Delegiranje suca Brune Marića u Splitu izazvalo je tenzije uoči utakmice Splita i Rijeke na Parku mladeži. U HRT-ovoj emisiji 'Stadion', sudački ekspert Mateo Beusan dao je svoje mišljenje.

- Ako mene pitate osobno, to nije dobra odluka. Da sam povjerenik, ne bi dolijevao ulje na vatru. Znamo što se događalo - rekao je Mateo Beusan.

Split zakinut za penal, Marić pomogao Riječanima

Domaći trener Vjekoslav Lokica smatra da je Mate Maleš iz redova gostiju trebao biti isključen.

- Maleš je prvi karton dobio zbog igranja rukom. Ovdje se ne radi o sprečavanju obećavajućeg napada, nije svako igranje rukom za karton. Ovo drugo je uobičajen start, ne bih se složio sa Lokicom da je ovo drugi žuti. Nije trebao dobiti niti jedan žuti - rekao je Beusan.

Vešović je pretrpio nezgodan start.

- Ako je Maleš trebao dobiti drugi žuti, što je onda ovo?! Automatizmom bi i Splitov igrač trebao dobiti karton. 

Ispostavilo se da je Split ipak oštećen na kraju. Žuta je nakon ubačaja sa strane namjerno igrao rukom i to je trebao biti penal za 'crvene'.

- Jasno da je ovo igranje rukom za kazneni udarac. Split je oštećen. Drugi pomoćni je trebao pomoći ovdje, možda je glavnom sucu bilo teško vidjeti. 

Crveni karton golmanu Duki je opravdan.

- Drugi pomoćni izvanredno reagira, igranje golmana van kaznenog prostora.

Marić je pomogao Riječanima i dosuđenim jedanaestercem kod 1:0.

- Prvo, prekršaj se dogodio izvan kaznenog prostora. Zbog toga je trebao biti dosuđen slobodan udarac uz crveni karton. Marić je dosudio jedanaesterac, ali je i tu pogriješio jer prema novim pravilima u takvim situacijama bi trebalo dosuditi jedanaesterac i samo žuti karton - jasan je sudački ekspert.

Frković je oštetio Vinkovčane

Četiri crvena kartona, dva gola u sudačkoj nadoknadi, pa sve to na kraju zaliveno općom tučnjavom na terenu. To je sukus utakmice iza koje se vuku repovi. Cibalijini igrači smatraju kako su teško pokradeni, iz Hajduka misle da se sudilo u korist nekoga trećeg... I kad se sve zbroji, bila je to lakrdija od utakmice u kojoj se glavni sudac Željko Frković potpuno pogubio.

Hamza Barry dobio je žuti karton zbog simuliranja.

- Ne mogu se nikako složiti s tim. Ne znam zašto si suci dižu snagu ovako... Nema govora o penalu, ali ni o žutom kartonu zbog simuliranja - rekao je Beusan.

Hamza je ponovo imao dvojbenu situaciju u šesnaestercu Cibalije.

- Skrećem pozornost na to da se vidi kako je igrač Hajduka išao potencirati taj pad. Igrač Cibalije je bio tjelesno spremniji i gurnuo ga ramenom. Prekršaj Hajdukovog igrača ne može biti, ovo je sučeva procjena, prekršaj u napadu ne može nikako biti.

Marko Futacs dobio je žuti karton koji mu je bio treći akumulirani što ga je 'izbacilo' za derbi protiv Dinama na Poljudu u subotu.

- Tu nema tko što reći, koristi ruke kao alat. Ispravna odluka suca - kaže Beusan.

U 76. minuti isključen je domaći igrač Šimunac.

- Ispravna je odluka. Ispravno je da je pomoćnik to signalizirao, dva puta je igrač Cibalije upotrijebio ruke.

U 89. minuti isključen je i Filipović kod Cibalije.

- Igrač Hajduka cijelo vrijeme drži Cibalijinog za prsa. Velika pogreška suca! Ne govorimo istovremeno, nego o prvom prekršaju igrača. Ovdje je bio faul za Cibaliju, a ne drugi žuti za Filipovića.

Futacsevi golovi u sudačkoj nadoknadi nisu bili regularni prema Beusanu. 

- Futacs igra obrnuto leđima, čini nepravilan blok, prekršaj je ovo za obranu Cibalije. Cibalia je oštećena i kod prvog gola Futasca koji je prije udarca napravio prekršaj u napadu, a sumnjiv je i drugi gol mađarskog napadača jer je i tada srušio jednog igrača domaće momčadi. Na snimci ne vidimo je li bilo kontakta, ali po svemu sudeći bilo je - govori Beusan.

Može li ovo disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić korigirati?

- Bit će lijepo ako bude morao 'skidati' kartone igraču koji nije zaslužio crveni, kao što je Jefferson - smatra Beusan.

- Nije problem u Frkoviću, on je netalentiran, problem je u onima što ga guraju - dodao je Joško Jeličić.

Frković sudi gotovo svako kolo:

- Meni je to neshvatljivo da on sudi svako kolo, Strukan od 12. do 18. kola je imao slobodne dane. Frković, od 5 mogućih delegiranja, tri puta je bio glavni, dvaput četvrti. To je nezabilježeno - rekao je Beusan.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...