Sport

Komentari 1

Perez šesti put postao Realov predsjednik: Sad po Mbappea!

Perez šesti put postao Realov predsjednik: Sad po Mbappea!

Kako je bio jedini kandidat, Florentino Perez je automatski izabran i sastanak je završio 15 minuta poslije ponoći, navodi kraljevski klub. To je četvrti uzastopni mandat za Péreza, a ukupno šesti

Florentino Pérez (74) je ponovo, šesti put, dobio mandat za predsjednika Real Madrida, objavio je kraljevski klub u noći s ponedjeljka na utorak, dodajući da će Perez voditi klub 2025. godine.

- Izborno povjerenstvo je primilo samo jednu kandidaturu i u skladu s pravilnikom, Florentina Péreza Rodrigueza smo proglasili predsjednikom - objavio je Real Madrid u priopćenju koje je objavio u noći s ponedjeljka na utorak.

Izborno povjerenstvo madridskog kluba sastalo se u utorak minutu poslije ponoći, nakon što je pustilo da prođe cijeli ponedjeljak, što je bio krajnji rok za predaju kandidatura za predsjednika Reala.

Kako je bio jedini kandidat, Florentino Perez je automatski izabran i sastanak je završio 15 minuta poslije ponoći, navodi u priopćenju kraljevski klub. To je četvrti uzastopni mandat za Péreza, a ukupno šesti.

Glavni zadaci koji čekaju Péreza u novom mandatu su završetak radova obnove na stadionu Santiago Bernabeu, vođenje financija kluba nakon pandemije i dovođenje Kyliana Mbappéa i/ili Erlinga Haalanda.

Prvi je put na čelo Reala došao 2000. i taj predsjednički mandat je završio 2006. kada je dao ostavku. Nakon toga ponovno je postao predsjednik 2009., a onda su ga ponovno izabrali 2013. te 2017. bez protukandidata na izborima.

Perez je proveo ukupno 18 godina na čelu madridskog kluba. 

Najčitaniji članci