Obavijesti

Sport

Komentari 9

Bez peraja do 92 metra! Hrvat postavio novi svjetski rekord

Bez peraja do 92 metra! Hrvat postavio novi svjetski rekord

Prije zarona bio sam dosta nervozan jer je to zaron blizu ruba trenutnih mogućnosti. Imao sam veliku motivaciju jer sam znao da to mogu napraviti, rekao je Petar Klovar

VIDEO

Hrvatski ronilac Petar Klovar postavio je novi svjetski rekord u dubinskome ronjenju bez peraja na CMAS svjetskom prvenstvu u Turskoj.

Sve su oči u turskom Canu bile uprte u Petra Klovara i Alekseya Molčanova iz Rusije, a na njihovu prošlom dvoboju u Cipru oboje su diskvalificirani zbog blackouta te je cijela ronilačka javnost očekivala ovaj dvoboj. 

Pokretanje videa...

Oborio svjetski rekord u držanju daha pod vodom 01:07

Klovar je iskoristio na najbolji mogući način, ostvarivši uvjerljiv i čist zaron za bijeli karton na 92 metra dubine bez peraja što je ujedno i novi CMAS svjetski rekord, dok je Molčanov ponovo pretrpio blackout. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zaron je bio očekivano dosta težak, uvjeti su bili odlični, imao sam veliku motivaciju jer sam znao da mogu to napraviti i da to nosi zlatnu medalju. Prije zarona bio sam dosta nervozan jer je to zaron blizu ruba trenutnih mogućnosti, a s druge strane sam imao jaku konkurenciju s puno više iskustva - kazao je Petar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Petar Klovar (@petar_klovar)

Uz taj rezultat, koji je najbolje postignuće naše reprezentacije na ovom prvenstvu, Petar Klovar je dva dana ranije postao i svjetski viceprvak u disciplini FIM, gdje je produbio svoj status najdubljeg Hrvata u povijesti za dodatna 3 metra, zaronivši na 119 metara, samo dva metra iza zlatnog Molčanova.

- Znali smo da je Petar spreman na ovakav zaron, međutim, u ronjenju male sitnice odlučuju i trebalo je to izvesti u pravom trenutku. Na Cipru je falilo malo sreće i iskustva, ali tu je svakako sve sjelo na mjesto i ova zaslužena medalja ide na pravu adresu. Jako sam sretan jer znam da će ovo biti velika motivacija za daljnji rad, a isto tako znam da je ovo tek početak i da ćemo imati još puno prilika za slavlje, jer je Petar stvarno jedan od najjačih ronioca na svijetu - kazao je Klovarov trener Vitomir Maričić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Petar Klovar (@petar_klovar)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener