Obavijesti

Sport

Komentari 196

Bh. veza Pjanić-Džeko srušila Juve: Mandžo igrao 62 minute

Bh. veza Pjanić-Džeko srušila Juve: Mandžo igrao 62 minute
6

POTOP "BIANCONERA" NA STARTU Prvi put u povijesti talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je pretrpio dva poraza na startu. Roma je slavila kod kuće 2-1

VIDEO

Tko bi rekao da će Juventus nakon dva kola Serie A imati nula bodova, što se dogodilo prvi put u povijesti kluba? "Stara dama" nastavila je loš ulazak u prvenstvo porazom od Rome 2-1 na Olimpicu uz golove bosanskohercegovačkih reprezentativaca Miralema Pjanića i Edina Džeke.

Nije to bila osobito lijepa utakmica, posebice u prvom poluvremenu, no Roma je zasluženo pobijedila. Pjanić je nagovijestio svoj sjajan dan u 24. minuti pogodivši stativu nakon udarca s ruba Juventusova šesnaesterca. No zato je bio precizan malo poslije sat vremena igre iz slobodnog udarca.

Namjestio je Pjanić loptu na 20-ak metara od gola i majstorski pogodio preko živog zida u donji desni kut. Gigi Buffon samo je pogledom ispratio loptu u mrežu.

Massimiliano Allegri odmah je žrtvovao hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića koji je odigrao neprepoznatljive 62 minute na Olimpicu. Nije uputio niti jedan udarac, a dobio je svega četiri od 12 duela uz skromnih 60 posto točnosti u dodavanjima (šest od deset).

Ali ni uvođenje Álvara Morate, junaka "stare dame" na putu do finala Lige prvaka i osvajanja "scudetta" prošle sezone, nije moglo previše pomoći gostima. Zbog prigovora sucu treći golman Rubinho dobio je crveni karton, a Patrice Evra u 78. minuti i dva žuta u razmaku od samo tri minute.

Roma je brzo iskoristila brojčanu nadmoć i već u 79. minuti povela 2-0 golom Edina Džeke nakon ubačaja Iaga Falquéa. Džeko je tako poentirao u debiju na Olimpijskom stadionu.

Tanku nadu "bianconerima" donio je Paulo Dybala tri minute prije kraja na dodavanje Roberta Pereyre. Bio je to prvi udarac u okvir Romina gola na cijeloj utakmici, što dovoljno govori kako je lošu utakmicu odigrao Juve.

U takvom izdanju tražili su Torinezi i drugi gol s igračem manje, ali Wojciech Szczęsny fantastičnom je obranom u nadoknadi sačuvao Romi 30. pobjedu u međusobnim utakmicama sa "starom damom".

Serie A, 2. kolo:

  • Roma - Juventus 2-1 (Pjanić 61', Džeko 79' / Dybala 87')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom