Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Biciklist je pao na testu zbog inhalatora: Krivac je doktor...

Radi se isključivo o ljudskoj pogrešci i spomenuti liječnik je preuzeo odgovornost za to. Što se tiče Simona Yatesa, on nije kriv ni u kojem smislu

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
0 komentara

Britanski biciklist Simone Yates, jedan od kandidata za nastup na Olimpijskim igrama, bio je pozitivan na dopinškom testiranju zbog "administrativne pogreške" jer momčadski liječnik nije prijavio da koristi inhalator za astmu, objavila je njegova momčad Orica-GreenEDGEu petak. 

Doping test je pokazao da je 23-godišnjak bio pozitivan na Terbutaline, lijek za astmu,  na utrci Paris-Nice prošli mjesec, stoji u priopćenju Orica-GreenEDGE -a.

- Simon Yates je koristio tu supstancu za liječenje astme za koju postoji dokumentacija. Međutim, momčadski liječnik je napravio administrativnu pogrešku jer nije prijavio iznimku za terapeutsko korištenje (TUE) koje se zahtjeva za korištenje tog lijeka - dodaje australska momčad. 

- Radi se isključivo o ljudskoj pogrešci i spomenuti liječnik je preuzeo odgovornost za to. Što se tiče Simona Yatesa, on nije kriv ni u kojem smislu, Momčad preuzima odgovornost za sve i želi istaknuti da pruža svu potporu Simonu u procesu - zaključak je priopćenja. 

Orica GreenEDGE je također dodala da je podnijela potrebnu dokumentaciju Svjetskoj biciklističkoj organizaciji UCI s ciljem da se "ova situacija raščisti".

Yates je pobijedio na utrci Svjetskog prvenstva u Minsku 2013. 

Naši partneri pišu
Message