Obavijesti

Sport

Komentari 118

BiH nije mogla protiv Belgijaca, Cristiano je izrešetao amatere

BiH nije mogla protiv Belgijaca, Cristiano je izrešetao amatere
5

Nije više veliko iznenađenje ukoliko Farski Otoci dobiju nekog iz svog ranga, a večerašnja pobjeda kod Latvije samo potvrđuje činjenicu da rastu. Riječ je o državici u kojoj živi oko 48 tisuća ljudi...

VIDEO

Reprezentacija susjedne nam Bosne i Hercegovine definitivno se nije dobro provela u Bruxellesu. Ugostila ih je goropadna Belgija te u prvih pola sata odredila pobjednika. Na kraju, završilo je 4-0 za izabranike Roberta Martineza.

Skupina H: Belgija prejaka za BiH, Grci slomili Ciprane

Autogol kapetana Emira Spahića u 26., odnosno gol Edena Hazarda u 29. omogućilo je Belgiji sigurno vodstvo. Belgiji, koja je večeras nastupila bez vrlo važnih igrača poput De Bruynea, Nainngolana i Kompanyja. 

Za momčad Mehmeda Baždarevića debi je upisao Mato Jajalo - igrač koji je zaigrao i za Vatrene u prijateljskoj utakmici protiv Argentine 2014. godine. Upravo on označen je jednim od glavnih krivaca za uvjerljiv poraz 4-0 od 'crvenih vragova', kao i cijela obrana Bosne i Hercegovine.

Za 3-0 zabio je Alderweireld u 60., a četvrti gol djelo je sjajnog Romelua Lukakua u 79. minuti.

U drugoj od večerašnje tri utakmice skupine H, Grčka je dobila Cipar u Pireju golovima Mitrogloua u 12. minuti te Mantalosa u 42. Estonci također nisu imali problema protiv slabašnog Gibraltara kojeg su dobili u Tallinu 4-0 golovima Kaita (47', 70'), Vassiljeva (52') i Mosnikova (82').

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina B: Ronaldo pronašao 'žrtvu', Farski Otoci iznenadili

Europski prvaci Portugalci su pak imali lak zadatak protiv Andore, amaterske momčadi. Dobili su ih 6-0. Idealna šansa je to bila za službeno najboljeg igrača 'starog' kontinenta, Ronalda, da namjesti svoje 'nišanske' sprave što je i učinio.

U prve četiri minute zabio je dva komada, u 44. je Cancelo povisio na 3-0, da bi u 47. Ronaldo došao do svog trećeg gola u utakmici. U 68. kapetan zabija za 5-0, a u 86. svoj prvi gol za Portugal zabio je i mladi napadač Porta Andre Silva. Uz sve muke za Andorce nadodana su i dva crvena kartona (Rubio 62', Rebes 71'), pa su izabranici Fernanda Santosa imali tek lakši pucački trening u Aveiru.

Inače, Cristiano je u svojoj 134. utakmici za Portugal postigao rekordnih 65 golova, te je prvi put zabio četiri gola za reprezentaciju. Također, stigao je do svog 42. hat-tricka u karijeri, dok je vječni rival Lionel Messi na 40.

Švicarska je poslije pobjede nad Portugalu prije mjesec dana uspjela napraviti novi važan korak. Upisali su bodove kod Mađarske, a sve zanimljivo odigralo se u drugom poluvremenu. Poveli su Švicarci golom Seferovića u 51. minuti, ali odmah dvije minute poslije Szalai je poravnao rezultat. U 67. ponovo vode izabranici Vladimira Petkovića golom Ricarda Rodrigueza, da bi Adam Szalai izjednačio na 2-2 u 72. minuti.

I kako to već biva, kad se činilo da će svakoj reprezentaciji pripasti po bod, Valentin Stocker u 90. minuti zabija za goste i donosi im tri velika boda za savršen start. Švicarci su uspjeli pobijediti dva direktna konkurenta za prve dvije pozicije.

Manje iznenađenje su pripremili Farski Otoci. Država u kojoj živi oko 48 tisuća ljudi iz godine u godinu napreduje po pitanju nogometa. Nije više iznenađenje ukoliko dobiju nekog iz svog ranga, a večerašnja pobjeda kod Latvije samo potvrđuje činjenicu da rastu. Upisali su trobod golovima Nattestada (19') i Edmundssona (70') u Rigi čime trenutno imaju četiri osvojena boda poslije dva kola bez primljenog gola. 

Tako se ova simpatična državica probila na drugo mjesto, odmah iza Švicarske. U narednom kolu stižu im baš prvaci Europe, Ronaldo i društvo.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina A: Francuzi i Nizozemci razigrani i raspucani

Francuzi su bez problema odradili domaću utakmicu protiv Bugarske, iako su krenuli slabo. U šestoj je minuti M. Aleksandrov zabio iz penala za goste, ali do poluvremena 'tricolori' su pokazali snagu. Gameiro (23'), Payet (26') te Griezmann (38') okrenuli su tijek zbivanja na Stade de Franceu, da bi Gameiro svojim drugim golom u 59. minuti postavio konačnih 4-1.

Čini se da Nizozemci polako dolaze sebi jer večeras su posve razmontirali igrom i rezultatom Bjelorusiju. Quincy Promes zabio je u 15. i 31. za 'oranje', da bi Rios u 47. vratio Bjeloruse u utakmicu. Međutim, Klaassen u 56. i Janssen u 64. postavljaju i ovdje konačnih 4-1 za domaću momčad u Rotterdamu.

Šveđani su golom braniča Lustiga u 58. minuti teškom mukom slomili otpor zatvorenog Luksemburga te se tako izjednačili na vrhu skupine A s četiri boda koliko imaju Nizozemska i Francuska.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače