Obavijesti

Sport

Komentari 9

Bila je ovo potvrda dominacije Rijeke u Jadranskom derbiju

Bila je ovo potvrda dominacije Rijeke u Jadranskom derbiju
1

Kek hoće materijal za - novu šampionsku Rijeku. Na Jadranu su sigurno najbolji. Treba opet biti na vrhu cijelog hrvatskog nogometa. Riječki nogometni ambijent toga je sigurno dostojan

VIDEO

Rijeka je odigrala nimalo dobro drugo poluvrijeme, čak i kad je (više od pola sata) imala igrača više, ali svejedno je Hajduka pobijedila i još jednom ostavila iza sebe. Hajdukova je tradicija neupitno i neusporedivo blistavija, no Rijeka je već godinama, i kao momčad i kao klub, neupitno bolja od Hajduka.

Rujevica je bila rasprodana, ali ne i puna. Umjesto 8161 gledatelja na tribinama ih je bilo 7039. Osam minuta prije početka ovacije su dobile Rijekine generacije iz 1978. i 1979. koje su na Kvarner donijele dva Kupa. Veliki predsjednik Ljubo Španjol, trener Marijan Brnčić pa igrači Milan Radović, Srećko Juričić, Mauro Ravnić, Miodrag Kustudić, Savo Filipović, Nikica Cukrov, Miroslav Šugar, Miro Uljan... Nama koji pamtimo te trijumfe (i spektakularne dočeke osvajača trofeja) taj je potez Miškovićeve Vlade, poziv legendama iz klupske prošlosti da im još jednom zaplješće puni stadion, riječima teško opisiv. Čista emocija i puni pogodak.

U slavlju nakon trijumfa u Jadranskom derbiju cijeli je stadion aplaudirao i Gorgonu junioru kojem je lopta do koljena, ali ju nekako uvaljao u gol. Između zlatne generacije iz Rijekine prošlosti i budućnosti obitelji Gorgon...

Željko Kopić je, u sustavu 3-4-3, na lijevu stranu svoje obrane stavio igrača kao da je za savjet pitao Matjaža Keka. (Pre)spori Borja Lopez čuva prostor koji napada super-brzi Acosty. Španjolac ganskog Talijana jedva da može vidjeti kad ovaj krene u sprint. I ganski je Talijan to, normalno, koristio gotovo kad je i kako htio. Hajduka je u prvom poluvremenu Rijeka mljela i samljela, vodila 2-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nastavak: potpuno drukčija priča u kojoj je protiv "usukane" Rijeke goropadniji Hajduk možda mogao i do boda, ali Borja Lopez je definitivno bio "domaći" igrač. U 62. je drugim žutim kartonom potopio svaku hajdučku nadu u osvajanje drugog mjesta. Puljić je, u doslovno posljednjoj sekundi utakmice, samo potvrdio riječku nogometnu dominaciju nad Splitom - i na današnjem derbiju, i za cijelu sezonu i godinama unatrag.

Hajduka čeka utakmica sezone, Rijeku priprema nove sezone. Slijede tri tjedna odmora i slaganje momčadi za novu sezonu. Kek hoće materijal za - novu šampionsku Rijeku. Na potezu su Mišković, Juričić, Mance i ostatak vrha klupskih vrhova. Na Jadranu su sigurno najbolji. Treba opet biti na vrhu cijelog hrvatskog nogometa. Riječki nogometni ambijent toga je sigurno dostojan.

Poslušajte novu navijačku himnu - Moja Croatia

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu