Sport

Komentari 18

Bila je prvakinja u snowboardu, sad je u polufinalu R. Garrosa

Bila je prvakinja u snowboardu, sad je u polufinalu R. Garrosa

Sraz dvije debitantice u četvrtfinalu Grand Slama bio je pun preokreta, Zidanšek, 85. tenisačica svijeta, vodila je s 1-0 u setovima i 4-2 u drugom, ali tek s 8-6 u trećem ostvarila uspjeh karijere

Slovenka Tamara Zidanšek (23) stigla je do polufinala Roland Garrosa pobijedivši nakon velike borbe Španjolku Paulu Badosu sa 7-5, 4-6, 8-6. 

Zidanšek je postala tek druga Slovenka s polufinalom Grand Slama, a Mima Jaušovec je 1977. godine osvojila Roland Garros. 

Sraz dvije debitantice u četvrtfinalu Grand Slama bio je pun preokreta, Zidanšek, 85. tenisačica svijeta, vodila je s 1-0 u setovima i 4-2 u drugom, ali je 35. igračica svijeta Badosa potom dobila šest gemova u nizu.

Potom je bivša trostruka juniorska slovenska prvakinja u snowboardingu kod 6-6 u trećem spasila tri "break-lopte", a potom iskoristila drugu meč loptu za najveći uspjeh u karijeri.

Slovenka će u polufinalu igrati s boljom iz dvoboja Kazahstanke Elene Rybakine i iskusne Ruskinje Anastasije Pavljučenkove.

Nažalost, hrvatska tenisačica Darija Jurak poražena je s partnericom Slovenkom Andrejom Klepač, u četvrtfinalu ženskih parova  Hrvatsko-slovenska kombinacija izgubila je od američko-poljskog para Bethanie Mattek-Sands/Iga Swiatek 3-6, 2-6. 

Najčitaniji članci