Obavijesti

Sport

Komentari 85

'Bili' otputovali u Rumunjsku: Favoriti smo, idemo po pobjedu

'Bili' otputovali u Rumunjsku: Favoriti smo, idemo po pobjedu
6

Hajduk u četvrtak u 21 sat gostuje kod CMSC Iasija u Rumunjskoj u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige. Trener Hajduka uvjeren je u dobar rezultat u Rumunjskoj, 'nula' ga ne bi zadovoljila

VIDEO

Neću sve odati, ali znam kako ćemo igrati tamo. Remi bez golova nikako ne bi bio dobar rezultat za nas, mi idemo tamo da damo gol, rekao je Marijan Pušnik.

Hajdukov trener poveo je svoje igrače na put u Rumunjsku gdje Hajduk sutra od 21 sat gostuje u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige kod CSMS Iasija. U posljednjoj pripremnoj utakmici Pušnik se naljutio na igrače.

Pokretanje videa...

00:49

- Ma od toga se radi preveliki problem. Ako gledate moje treninge, onda ćete vidjeti da se ja na svakom treningu ljutim na njih, ali samo zbog toga da dostignu svoj maksimum, da budu što bolji. Mladi igrači nisu na to naviknuti, no kako sezona prolazi, ja ću se ljutiti sve manje i manje - nasmijao se Pušnik.

Pripremne utakmice nagovijestile kakav ćemo Hajduk gledati ove sezone.

- Moja deviza za cijelu sezonu bit će agresivna igra, dati gol više od protivnika, igra prema naprijed... To pitanje me više ni ne morate pitati do kraja sezone, uvijek će tako biti.

Pokretanje videa...

00:40

Na put je krenuo i dugo ozlijeđeni Ohandza.

- Momak je spreman, normalno ne za cijelu utakmicu jer nije igrao dugo. Ono što pokazuje na treninzima je doista dobro i treba ga osjetiti na natjecateljskoj utakmici.

Već u Rumunjskoj očekuje se dobar rezultat.

- Optimisti smo, nasmijani idemo na put. Vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat u prvoj utakmici, iako je po meni najbitnije ono što će se događati u uzvratu na Poljudu, pred našim navijačima. Puno se toga događalo od kad sam tu, ali sada počinje sezona, veseo sam i radostan, privilegija je voditi Hajduk i igrati za Hajduk.

Pokretanje videa...

03:07

Iasi je Pušnik dobro proučio.

- Znamo o Rumunjima skoro sve, ne može nas puno toga iznenaditi. Naravno da trener može uvijek nešto promijeniti, no gledali smo kako igraju. Zadnje dvije godine stalno igraju u obrambenom sustavu 4-5-1, skoro su svi iza lopte i igraju na 'nulu' s brzim kontrama. Nema puno tajni. Možda smo mi veće iznenađenje za njih jer sam ja puno mijenjao, tražio momčad... Ali onih 11 koji će sutra istrčati moraju igrati hajdučki. Najviše će nam nedostajati Sušić, Kalinić, Bilij, ali prvih 11 ćete znati tek sutra. Siguran sam i da nas oni neće napasti, njima je važnija utakmica na Poljudu. Mi ćemo igrati otvoreno, idemo tamo dati gol, a ako ga i zabijemo, ići ćemo i po drugi. Želimo igrati agresivno prema naprijed, dati gol više od protivnika.

Pokretanje videa...

00:37

Poraz ne dolazi u obzir.

- Za Hajduk je svaki poraz podbačaj, mi igramo na pobjedu. Mi smo favoriti, Hajduk je velika momčad, tako se treba i postaviti na terenu. Zna se što se događalo u zadnjih nekoliko godina, kakvi su bili budžeti i rezultati... Ali nemojte moje riječi protumačiti kao traženje alibija, alibi ne tražim, mi idemo na pobjedu - rekao je Pušnik.

Malo je bilo nejasno što je trener Hajduka mislio kad je spominjao rezultate prošlih sezona, jer u zadnje dvije godine Hajduk je bio na korak do Europske lige, padao je na zadnjoj prepreci.

- Pa i mi to želimo napraviti, i nama je to cilj - odgovorio je Pušnik, koji je najavio kako će igrači imati premiju za prolaz, no ne i kakvu, radi li se o novčanoj stimulaciji ili je u pitanju koji slobodan dan.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-1: Petković majstorski izjednačio, stativa spriječila novi gol Rijeke
PRATITE DERBI SEZONE

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-1: Petković majstorski izjednačio, stativa spriječila novi gol Rijeke

Marko Pjaca doveo je Riječane u vodstvo sjajnim udarcem iz penala u 50. minuti nakon što je Pierre-Gabriel srušio Pašalića, a Bruno Petković izjednačio je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti