Obavijesti

Sport

Komentari 34

Bilić: Žena mi je rekla da sam dosadan, naporan dok ne radim

Bilić: Žena mi je rekla da sam dosadan, naporan dok ne radim
1

Slaven Bilić dao je veliki intervju za Guardian u kojem je pričao o drugoj strani svojeg života, onoj izvan nogometa. Bivši poslovi, malo o Hrvatskoj, period kada je bio bez posla...

VIDEO

Slaven Bilić proživljava jedne od najboljih dana u trenerskoj karijeri. Otkad je stigao u West Bromwich Albion, događaju mu se samo dobre stvari pa je nakon 17. odigranih kola prvi u Championshipu sa samo jednim porazom u ligi!

Najnovija žrtva sjajnog WBA bila je Sheffield Wednesday (2-1) u utakmici u kojoj je Filip Krovinović igrao do 81. minute.

Pokretanje videa...

00:05

A uoči utakmice, Bilić je dao veliki intervju za Guardian u kojem je pričao o drugoj strani svojeg života, onoj izvan nogometa. Hrvatski stručnjak je za Engleze govorio o prijašnjim poslovima, pričao je o Hrvatskoj kao i nekim stvarima iz privatnog života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobri smo u kolektivnim sportovima. Kad si dijete, moraš pronaći neki svoj put i moraš razmišljati više nego što mora razmišljati neko ovdašnje dijete. Ne kažem da djeca ovdje sve dobiju na pladnju, ali u Hrvatskoj i dalje moraš gledati u svim smjerovima kad prelaziš cestu, iako se nalaziš na pješačkom prijelazu. U zapadnoj Europi nije te briga, samo hodaš - rekao je Bilić pa nastavio:

Rotherham United v West Bromwich Albion - Pre-Season Friendly - New York Stadium

- Ako ste dobar učenik u školi, pokušavaju vas učiniti što empatičnijim. Ja sam bio dobar u školi, ali u razredu sam morao pomoći nekome tko nije bio dobar. Morao sam provoditi vrijeme s njim, morao sam ga naučiti pisati ako je imao problema. U zapadnoj filozofiji one najbolje se izolira da budu zajedno. To vas čini boljim individualcima. U ovakvim sportovima, 11 protiv 11, sve se svodi na suradnju i osjećaj zajedništva.

I prije nego je sjeo na klupu WBA vladala je velika euforija. Nakon 17 odigranih kola, čelnici i navijači u ovom trenutku ne bi potpisali ni Pepa Guardiolu koliko Biliću dobro ide. Pa u čemu je bila tajna?

- Kad sam došao, nisam ih morao buditi. Bili su motivirani. Dobri su sportaši. Ovi momci nisu bili prepuni sebe. Dobro smo započeli. Kad prvih tjedana u predsezoni doneseš neke nove ideje, svi ti vjeruju, ali negdje u dubini oni traže dokaz, a nema boljeg dokaza od rezultata.

Nottingham Forest v West Bromwich Albion - Sky Bet Championship - City Ground

A upravo su 'Baggiesi' bili na vrhu liste želja bivšeg hrvatskog izbornika. Ispričao je sjajan detalj uoči leta za Manchester u travnju gdje se bavio komentatorskim poslom. Kaže, sastavio je popis od osam klubova koje bi volio voditi.

- Ne, nisam stavio Manchester City. Nisam stavio ni West Ham. Na popisu su bila tri engleska kluba, a definitivno je prvi bio West Brom. Bili su tu klubovi iz Turske, Njemačke, Kine, Španjolske i drugih zemalja, a onda sam se vratio kući i potpisao za West Brom te čisteći ruksak pronašao taj papir.

Nakon od otkaza u West Hamu i bez trenerskog angažmana, Bilić je pričao kako je bilo u tom periodu. Ono što je njegova supruga Ivana Đeldum rekla najbolje dočarava cijelu situaciju.

Zagreb: Slaven Bilić s partnericom Ivanom odveo njihovu treću kćerkicu kući Zagreb: Slaven Bilić s partnericom Ivanom odveo njihovu treću kćerkicu kući

- Prvo što kažeš je da ćeš uživati i predahnuti. Ali onda ti reagiraju mozak i tijelo, zapravo si poput ovisnika. Trebaš to, dosadno ti je. Prije nekoliko tjedana pitao sam suprugu: ‘Što misliš, koje je najbolje mjesto u kojem smo živjeli?’ Imali smo privilegiju živjeti na nekoliko sjajnih mjesta. Ali ona je rekla: ‘S tobom mi mjesto nije važno.’ Pitao sam: ‘Kako to misliš?’, a ona je odgovorila: ‘London nije bio dobar za tebe dok si bio pet mjeseci bez posla, s toliko slobodnog vremena. Da bi uživao u životu, tebi treba posao. Zapravo mi je željela reći da sam dosadan i naporan kad nemam posla’ - zaključio je Bilić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...