Sport

Komentari 2

Bilo kuda, svjetski rekordi svuda: U Tokiju pao već treći!

Bilo kuda, svjetski rekordi svuda: U Tokiju pao već treći!

McLoughlin je u finalu trčala za 44 stotinke bolje vrijeme od starog svjetskog rekorda koji je postavila 27. lipnja u Eugeneu, a na tako dobru utrku prisilila ju je iskusna, 10 godina starija, sunarodnjakinja Dalilah Mohammad

Sjajna mlada američka trkačica, 21-godišnja Sydney McLaughlin osvojila je naslov olimpijske pobjednice na 400 metara s preponama, a u finalu u Tokiju postavila je novi svjetski rekord od 51.46 sekundi.

McLoughlin je u finalu trčala za 44 stotinke bolje vrijeme od starog svjetskog rekorda koji je postavila 27. lipnja u Eugeneu, a na tako dobru utrku prisilila ju je iskusna, 10 godina starija, sunarodnjakinja Dalilah Mohammad, koja je do srebra stigla s drugim najboljim vremenom svih vremena od 51.58 sekundi.

Athletics - Women

Inače, Mohammad je branila naslov olimpijske pobjednice osvojen prije pet godina u Rio de Janeiru, a i aktualna je svjetska prvakinja otprije dvije godine u Dohi kada je trčala 52.16, što je bio svjetski rekord sve do prije 38 dana.

Do bronce je stigla 21-godišnja Nizozemka Femke Bol koja je u finalu trčala europski rekord od 52.03.

McLoughlin je tako postavila treći svjetski atletski rekord u Tokiju, nakon troskokašice Yulimar Rojas i trkača na 400 metara s preponama Karstena Warholma.

Najčitaniji članci