Obavijesti

Sport

Komentari 4

Bio je broj 4 pa sa 26 prekinuo karijeru: Nisam se uspio vratiti

Bio je broj 4 pa sa 26 prekinuo karijeru: Nisam se uspio vratiti
1

Danas se možda mogao boriti s velikom trojkom, ali Robin Soderling (35) karijeru je završio 2015. jer ga je mononukleoza na četiri godine udaljila s terena te se nije mogao vratiti

VIDEO

Bio je 4. reket svijeta, na Roland Garrosu pobijedio 'kralja zemlje' Rafaela Nadala, igrao dva finala zemljanog grand slama, ali bolest je zaustavila njegovu karijeru. Zadnji je meč odigrao u srpnju 2011. godine kad je osvojio turnir u Bastadu. Zadnji se put Robin Söderling (35) na teniskom meču tako borio sa 26 godina.

Tennis - 2011 Wimbledon Championships - Day Four - The All England Lawn Tennis and Croquet Club

- Bilo je trenutaka u karijeri u kojima sam preozbiljno sve shvaćao, volio bih da nisam, živio sam u balonu u kojem je sve bilo tenis. Kako je vrijeme prolazilo i ja sam postajao bolji, oduzimao sam sebi sve više stvari u kojima sam uživao, mislio sam da je to potrebno ako želim biti najbolji. Vrijedilo bi ako bih pobjeđivao, ali bih se osjećao sj...no ako bih gubio. Sada vidim da je to bio samo sport, a ja nisam imao prekidač za paljenje i gašenje - objasnio je Šveđanin koji je 'izgorio' u želji, a na sve se do nadovezala i mononukleoza.

Prvi put ju je dobio sa 26 godina, ali kad je mislio da je pobijedio bolest, neki su se simptomi vratili, a on se nikako nije mogao vratiti na teren.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE PORUKU PODRŠKE ANE KONJUH

Pokretanje videa...

01:06

- Triput sam se pokušavao vratiti na teren poslije mononukleoze i nisam uspio, što je ostavilo veliki trag na moju psihu. Prihvatio sam da se možda nikada neću vratiti i kada sam donio odluku da konačno stanem, bilo je teško, ali sam osjetio i olakšanje jer se više nisam morao boriti sa mislima kako ću se vratiti. Tada sam morao vidjeti što ću dalje sa svojim životom - prisjetio se bivši švedski tenisač.

Nakon pet godina osjećao se dobro, ali više nije bilo motiva za povratak.

Tennis - Davis Cup Qualifiers - Sweden v Chile

- Bilo mi je potrebno pet godina da se vratim u stanje u kojem mogu trenirati kako hoću. Tada sam osjetio da je prekasno za povratak, nisam imao ni energije. Nije lako biti vrhunski sportaš - završio je Söderling.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića