Obavijesti

Sport

Komentari 2

Bio je maestralan: Kovačić u najboljoj momčadi 2. kola SP-a

Bio je maestralan: Kovačić u najboljoj momčadi 2. kola SP-a

Letio je terenom, probijao kanadski blok, sjajno gurnuo Livaju u šansu pa fantastičnom dijagonalom uposlio Perišića koji je potom asistirao Kramariću za gol

VIDEO

Još otkako je ušao u reprezentaciju, nad glavu mu je stavljena tonu teška titula 'Modrićevog nasljednika'. Nevjerojatan talent, u klubovima je briljirao, ali kao da je to breme bilo preteško u reprezentativnom dresu. Mnogi su ga kritizirali, pitali kada će izaći iz Modrićeve sjene.

I izašao je. Mateo Kovačić posljednje dvije godine bitno je podignuo igru i zabljesnuo u reprezentaciji, no u prvom kolu protiv Maroka opet su krenule stare kritike. 'Boji se povući loptu i preuzeti inicijativu, neće on nikada moći zamijeniti Modrića'.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia

Klasu i brzinu ima. U iznošenju lopte nema mu ravnog, osjeća prostor oko sebe kao malo koji igrač na svijetu, ali to jednostavno premalo radi. Kao da mu je hrabrosti falilo, a silne kritike su ga motivirale. Mateo Kovačić odigrao je maestralnu utakmicu protiv Kanade (4-1) i uvršten je u najbolju momčad drugog kola prema Sofascoreu s ocjenom 8,1.

Zaradio je ocjenu 8.1. Imao je 57 dodira s loptom i čak 93 posto točnih dodavanja. Od 45 paseva, samo tri su bila neprecizna. Kreirao je četiri šanse, osvojio sedam od deset duela, jednostavno, bio je maestralan. Držao je konce našeg veznog reda pa čak ovaj put nadmašio svoj mentora i kuma Luku Modrića. 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Canada

Letio je terenom, probijao kanadski blok, sjajno gurnuo Livaju u šansu pa fantastičnom dijagonalom uposlio Perišića koji je potom asistirao Kramariću za gol. Kada se na njegovom licu pojavi prepoznatljivi dječji osmijeh, znak je to da sve štima. Mateo u punoj sjaju.

Njegova klasa je neupitna, no kao da mu u nekim trenucima fali hrabrosti i odlučnosti. Istina, u Chelseaju igra povučenije. Na drugima je da iznose loptu i kreiraju, ali u reprezentaciji je na njemu da preuzme inicijativu. Protiv Kanade je bio apsolutno besprijekoran u tome segmentu, a nadamo se da nam protiv Belgije sprema još jednu sjajnu partiju. 

Joško Gvardiol (20) našao se u najboljih 11 drugoga kola SP-a prema Marci. Najboljih 11: Szczesny (Poljska), Rezaeian (Iran), Souttar (Australija), Gvardiol (Hrvatska), Alba (Španjolska) - Casemiro (Brazil) - Griezmann (Francuska), Fernandes (Portugal) - Messi (Argentina), Lewandowski (Poljska), Mbappe (Francuska).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju