Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Htio je dići ruku na sebe pa je pokucao Furyju: On ga spasio

Stranac je pokucao na vrata Tysona Furyja (31), bivšeg teškaškog prvaka u boksu, te mu je rekao da ima suicidalne misli. Bez razmišljanja, Tyson ga je poveo na trčanje i razuvjerio od te pomisli

Foto: Instagram
11 komentara

Doživio sam neobično iskustvo. Nepoznati stranac pokucao mi je noćas na vrata i rekao da se želi ubiti, ali da želi prvo popričati samnom, započeo je priču Tyson Fury (31), bivši teškaški prvak u boksu, ali i osoba koja se borila sa suicidalnim mislima.

Fury je odlučio kako će sa spomenutim strancem otići na trčanje te će mu pokušati objasniti kako si nije vrijedno oduzeti život. 

- Ponizan sam, ali i isfrustriran u istom trenutku. Nakon što mi se obratio, odveo sam ga na trčanje. Nakon razgovora i pretrčane tri milje, otišao je sretan kao malo dijete i mislim da je uspjelo - objasnio je Tyson.

Čovjek je pokucao na prava vrata jer se upravo Fury svojevremeno borio s teškom depresijom i bio na rubu suicida. 

Foto: Screenshot/Tyson Fury

- U ljeto 2016. godine kupio sam novi Ferrari. Vozio sam po autoputu i kazaljka je bila na 305 kilometara na sat. Išao sam ravno prema betonskom mostu. Nije me bilo briga ni za što. Samo sam želio sve okončati. Već sam se pozdravio sa životom kad sam
čuo glas 'Nemoj, misli na djecu i obitelj, na sinove i kćer koji će odrastati bez oca'. Malo prije mosta sam usporio i stao sa strane. Tresao sam se... Tad sam si rekao da je to zadnji put da uopće razmišljam o samoubojstvu - rekao je Fury koji je tad potražio pomoć kakvu je on sad pružio.

Nakon toga se Fury ostavio alkohola i droge te vratio sportu. Dvije godine uopće nije boksao, dogurao je u najtežoj depresiji do 170 kilograma, ali onda je prelomio - vratit ću se jači nego ikada. Tyson se ostavio alkohola, droge, provoda i loše prehrane i svaki je dan mukotrpno trenirao. Skinuo je gotovo 70 kilograma! Pobijedio je svoju najtežu borbu još od rođenja, riješio se depresije i ponovno počeo boksati. A sad je poslao poruku za sve koji se nalaze u situaciji u kakvoj je i sam bio.

Foto: Instagram/orijent

- Za sve one vani koji razmišljaju o samoubojstvu, ne činite to. Bit će bolje, obećajem vam. Postoji pomoć i to već iza ugla, potražite medicinsku pomoć odmah i vratit ćete se na pravi put. Nije gotovo. Nije bilo gotovo tad, nije gotovo sad. Ne predajte se, borite se i nikada ne odustajte. Kao što sam ja ustao u 12. rundi protiv Wildera. Bez obzira na to koliko puta padnete, nemojte ostati na dnu. Dignite se iz toga jer se mi nikad ne predajemo - objasnio je Fury.

Naši partneri pišu
Message