Obavijesti

Sport

Komentari 43

Rujevica je pljeskala Bišćanu, Rijekina petarda Rudešanima

Rujevica je pljeskala Bišćanu, Rijekina petarda Rudešanima
12

Rijekine je promašene zicere protiv Rudeša teško i prebrojati, a ipak su gostima utrpali pet golova (5-1). Heber je zabio dva gola, Gorgon, Čolak i Puljić po jedan. Za goste je pogodio Pantalon.

VIDEO

Rijeka je u 13. kolu pobijedila Rudeš na Rujevici 5-1.

Heber je zabio dva gola, Gorgon, Čolak i Puljić po jedan. Za goste je pogodio Pantalon. 

Nakon 13 kola Rijeka ima dva boda manje od Gorice te tri manje od Osijeka koji su na trećem i četvrtom mjestu Prve HNL tj. na pozicijama koje vode u Europu.

Prva službena utakmica Igora Bišćana na Rijekinoj klupi, a istodobno i na Rijekinom stadionu, prošla je trijumfalno i u zapravo dobroj atmosferi.

Istina, Armada nije bila brojna (500-tinjak) i bila je tiha no: u ponedjeljak navečer, po kiši, na Rujevicu je došlo 3.500 gledatelja da bi - uživali i navijali za svoju Rijeku. Ostatak navijača pet minuta prije kraja se čak zabavljao skandiranjem 'Ko ne ska-če Di-na-mo-vac je'....

Dok je Armada utakmicu promatrala šutke i sjedeći.

O realnosti riječkih izgleda za ispunjenje europskih ambicija svjedoči tablica koja od večeras izgleda ovako:

  1. Dinamo 33
  2. Lokomotiva 28
  3. Osijek 24
  4. Gorica 23
  5. Rijeka 21

Rijeka je protiv slabašnog Rudeša promašila dvoznamenkasti broj zicera (uglavnom u prvom dijelu), a svejedno je uspjela utrpati pet komada.

Zapravo, nepravedno bi sve bilo pripisati promašajima 100%-nih šansi jer dobar dio tih fantastičnih prigoda išao je u okvir Rudešovog gola, ali sjajno je branio njihov najbolji pojedinac, Ivan Banić.

Kad dobiješ pet golova, a najbolji ti je čovjek golman, onda to sve govori o utakmici.

Rudeš je tekmu na neko vrijeme čak uspio i 'zakuhati'. U 27. minuti Renato Pantalon je iskoristio jedan naklonjeni mu odbijanac pa poravnao na 1:1 i time Rijeku držao u egalu kada je proradio najbolji RI-golgeter, Brazilac Heber koji je večeras stavio dvije lopte iza Banića.

Uz Hebera iznimno je raspoložen bio Kvržić koji je dobio prednost pred Acostyem na desnoj strani Rijekinog napada jer se Bišćan odlučio za (razumljivi) naglašeno ofenzivni pristup pa su i Pavičić i Lončar bili 'u kabini za režiju' kao duet defanzivnih središnjih veznjaka.

Svoju je rolu odlično obavio i Puljić: u 25 minuta - gol i asistencija. Nek' je protiv najslabije momčadi lige, ali uopće nije loše.

Ne ističemo da je Rudeš nejak zbog samih gostiju koji su pošteno odigrali svoje gostovanje na Kvarneru pa utakmicu čak i učinili djelomično neizvjesnom nego - zbog Rijeke.

Bijeli, kako je u najavi i istaknuo njihov mladi šef struke, rastu no margine za poboljšanje i dalje su silno velike. Pa je ovih 5 komada za njih odlična vijest (jednako kao i zapravo dobra atmosfera na tribinama), ali ne znače ništa više od onoga što je Bišćan sam naznačio kao cilj: postupnog rasta kvalitete igre pa (posljedično) izlaska iz krize rezultata. S ključnom riječi: postupno.

U četiri utakmice na klupi Bijelih Igor Bišćan ima tri pobjede i jedan remi, ali svejedno to nije za neke velike čestitke jer: igra (očekivano) nije rapsodija, a protivnici su bili takvi da ih je sve trebalo pobijediti.

No... Prošlo se u Kupu, a večeras i popravilo gol-razliku. Rudeš se rezultatski koliko-toliko držao do 54. minute, a kada je Čolak (Kek je bio u pravu: bilo je pitanje trenutka kad će tog dečka krenuti golovi kao nagrada poštenog pristupa i napornog rada) zabio za 3:1 - gosti su klonuli.

A pomalo digli glavu kad su dobili i četvrti gol. Jer time su, koliko god to apsurdno zvučalo, stvari stavljene u svoje 'prirodno' stanje, Rijekina pobjeda postala neupitna pa je momčad s dna lige mogla igrati malo rasterećenije. Onoliko koliko joj je apsolutno superiorna Rijeka dozvolila.

Rijeka polako raste. Slijede joj čak četiri uzastopna derbija: s Istrom 1961 na 'Drosini', kod kuće s Dinamom pa ide na noge Osijeku i onda dočekuje Lokomotivu. Poker nogometnih poslastica i - prava, istinska provjera naznake pozitivnog 'efekta Bišćan'!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao