Sport

Komentari 1

Bišćan poziva na oprez: Estonci jesu limitirani, ali ipak i ozbiljni

Bišćan poziva na oprez: Estonci jesu limitirani, ali ipak i ozbiljni

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, koja je stopostotna iz prve četiri utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, dočekuje Estoniju u Puli pa ide u goste Austrijancima

Hrvatsku nogometnu U-21 reprezentaciju, koja se okupila u ponedjeljak, čeka nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023., a prvi protivnik je Estonija, koja je zadnja u našoj kvalifikacijskoj skupini bez bodova.

- Protiv Estonije smo apsolutni favoriti i računam na tri boda. Oni su tvrdi, pristojno su organizirani i imaju natjecateljski element, ne predaju se bez obzira na rezultat. U dosadašnjim utakmicama nisu djelovali razbijeno i od prve do zadnje minute igraju slično. Doduše, nisu zabili još niti jedan gol jer su limitirani u kreaciji i tehnici, ali što se tiče fizičke spreme, taktike i discipline dovoljno su ozbiljni - izjavio je izbornik Igor Bišćan.

Protiv Estonije igramo u Puli 11. studenoga (ulaz je slobodan uz predočenje covid potvrde), a pet dana kasnije gostujemo kod Austrije (Ried im Innkreis). Izbornik je napomenuo da bi nakon utakmica prošlog vikenda moglo biti izostanaka, ali da još čekaju nalaze liječničkih pregleda.

- Nakon Estonije čeka nas potpuno suprotna utakmica. Idemo u goste Austriji, ekipi koja je jako kvalitetna. Budući da su izgubili bodove koje nisu smjeli više nemaju pravo na kiks, pa će sigurno biti motivirani i opasni po nas. Bit će to izuzetno zahtjevna utakmica, ali mi smo pozitivni, imamo razloga za optimizam jer su dečki kvalitetno odgovorili na dosadašnje izazove pa vjerujem da će tako biti i sada - dodao je Bišćan.

Hrvatska je vodeća u svojoj kvalifikacijskoj skupini, iz četiri utakmice ima maksimalnih 12 bodova. Slijede Norveška i Austrija sa po 9 bodova, ali Austrija ima utakmicu više. Na četvrtom mjestu je Finska sa 7 bodova, predzadnji Azerbajdžan ima 1, a Estonija je bez bodova.

Najčitaniji članci