Obavijesti

Sport

Komentari 24

Bitka se nastavlja: City slavio uoči najvažnijeg derbija sezone

Bitka se nastavlja: City slavio uoči najvažnijeg derbija sezone
1

Manchester City u idućem kolu na Etihadu dočekuje vodeći Liverpool. Trenutno zaostaje sedam bodova i iduća utakmica bi mogla usmjeriti ostatak sezone. Derbi je na rasporedu u četvrtak u 21 sat

VIDEO

Nogometaši Manchester Cityja pobjedom su zaključili 2018. godinu. Momčad Pepa Guardiole s 3-1 pobijedila je kod Southamptona i kalendarsku godinu završila na drugom mjestu Premier lige sa sedam bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom (54).

Uvjerljiva pobjeda nakon dva šokantna poraza od Crystal Palacea pa Leicestera bila je ona doza samopouzdanja koju je Guardiola trebao prije odlučujuće utakmice sezone. A da derbi protiv glavnog konkurenta za naslov u idućem kolu dočeka u dobrom raspoloženju, pobrinuli su se Silva (10'), Ward-Prowse (45', ag) i Aguero (45+3'). Southampton je samo ublažio poraz preko Hojbjerga u 37. minuti.

City je dominirao cijelu utakmicu i stvorio niz prilika, a sjajnu predstavu imao je Sergio Aguero, koji je osim gola pogodio i prečku u drugom poluvremenu. Argentinac je stigao do 50. gola otkad je na Etihad došao Pep Guardiola. Sterling je na 34, Gabriel Jesus 23 dok je Leroy Sane na 21.

Cityjeva mini kriza je gotova, no to je samo mala utjeha  za derbi s Liverpoolom u idućem kolu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Liverpool je u subotu u popodnevnom terminu razbio Arsenal 5-1 u ljepotici na Anfieldu u kojoj je Bobby Firmino postigao hat-trick. Prije točno 28 godina i 240 dana engleski velikan posljednji put osvojio je naslov, a kako sada stvari stoje najizgledniji je kandidat za ovogodišnjeg prvaka.

Momčad je posložena do zadnjeg detalja i dok forma traje, sjajni rezultati se samo nižu. Ne samo da je vodeći, Liverpool ove sezone nije doživio poraz u ligi pa se nameće pitanje koliko City može u derbiju iduće kolo.

Ako želi ostati u borbi za vrh ne smije izgubiti. Momčad Jurgena Kloppa bi eventualnom pobjedom otišla na velikih 10 bodova prednosti i pitanje je tko bi ih mogao zaustaviti u pohodu na trofej Premier lige.

Derbi je na rasporedu u četvrtak na Etihadu u 21 sat.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub