Sport

Komentari 31

Fantastični Zubčić drugi u prvoj vožnji! Završio ispred glavnih konkurenata za Mali globus

Fantastični Zubčić drugi u prvoj vožnji! Završio ispred glavnih konkurenata za Mali globus

Čudesnu prvu vožnju odradio je Filip Zubčić i za vodećim Francuzom Faivreom zaostaje samo 11 stotinki. Zubo je doskijao ispred glavnih konkurenata za Mali kristalni globus - Pinturault je treći, Odermatt šesti

Hrvatski skijaš Filip Zubčić drugi je nakon prve vožnje veleslaloma kojeg skijaši u subotu voze za Svjetski kup u Banskom, dok je najbrži u prvoj vožnji bio Francuz Mathieu Faivre.

Faivreovo vrijeme nakon prve vožnje je 1:08.37, a Zubčić ima samo 11 stotinki slabije vrijeme (1:08.48). Treći je još jedan Francuz Alexis Pintaurault sa 23 stotinke zaostatka (1:08.60), inače vodeći veleslalomaš svijeta i glavni Zubin konkurent za Mali kristalni globus.

Zubčić je sjajno iskoristio priliku te odlično odvozio stazu koju je postavio njegov trener Marko Šuman iako je uoči same utrke imao manjih problema s logistikom.

U Bansko je putovao 24 sata umjesto predviđenih osam jer FIS nije dopustio da putovanje krene izravno iz Zagreba zbog njihova protokola testiranja na koronu, koji moraju proći svi skijaši.

Zubo i njegov tim stoga su prvo morali u Zurich nakon čega su sletjeli u Sofiju pa se tek onda busom zaputili u Bansko.

To ga nije spriječilo da odradi fantastičnu prvu vužnju i postavi drugo najbolje vrijeme. Druga vožnja je na rasporedu u 13 sati, tekstualni prijenos uživo moći ćete pratiti na 24 sata.

Poredak prve vožnje: