Obavijesti

Sport

Komentari 31

Fantastični Zubčić drugi u prvoj vožnji! Završio ispred glavnih konkurenata za Mali globus

Fantastični Zubčić drugi u prvoj vožnji! Završio ispred glavnih konkurenata za Mali globus

Čudesnu prvu vožnju odradio je Filip Zubčić i za vodećim Francuzom Faivreom zaostaje samo 11 stotinki. Zubo je doskijao ispred glavnih konkurenata za Mali kristalni globus - Pinturault je treći, Odermatt šesti

Hrvatski skijaš Filip Zubčić drugi je nakon prve vožnje veleslaloma kojeg skijaši u subotu voze za Svjetski kup u Banskom, dok je najbrži u prvoj vožnji bio Francuz Mathieu Faivre.

Faivreovo vrijeme nakon prve vožnje je 1:08.37, a Zubčić ima samo 11 stotinki slabije vrijeme (1:08.48). Treći je još jedan Francuz Alexis Pintaurault sa 23 stotinke zaostatka (1:08.60), inače vodeći veleslalomaš svijeta i glavni Zubin konkurent za Mali kristalni globus.

Zubčić je sjajno iskoristio priliku te odlično odvozio stazu koju je postavio njegov trener Marko Šuman iako je uoči same utrke imao manjih problema s logistikom.

U Bansko je putovao 24 sata umjesto predviđenih osam jer FIS nije dopustio da putovanje krene izravno iz Zagreba zbog njihova protokola testiranja na koronu, koji moraju proći svi skijaši.

Zubo i njegov tim stoga su prvo morali u Zurich nakon čega su sletjeli u Sofiju pa se tek onda busom zaputili u Bansko.

To ga nije spriječilo da odradi fantastičnu prvu vužnju i postavi drugo najbolje vrijeme. Druga vožnja je na rasporedu u 13 sati, tekstualni prijenos uživo moći ćete pratiti na 24 sata.

Poredak prve vožnje: 

1. Mathieu Faivre (Fra)  1:08.37
2. FILIP ZUBČIĆ (HRV)  1:08.48  +0.11
3. Alexis Pinturault (Fra) 1:08.60  +0.23
4. Henrik Kristoffersen (Nor) 1:09.05  +0.68
5. Stefan Brennsteiner (Aut)  1:09.17  +0.80
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. vožnja veleslaloma, Svjetski kup 10 SATI , Bansko, Bugarska
Sortiranje događaja
KRAJ PRVE VOŽNJE

To bi bilo to za sada! Prvih 30 skijaša odradilo je nastupe, a hrvatski predstavnik Filip Zubčić završio je na fantastičnom drugom mjestu. Vodeći je Francuz Mathieu Faivre s vremenom 1:08.37, za kojim Zubo zaostaje samo 11 stotinki.

Zubčić je završio ispred oba glavna konkurenta za Mali kristalni globus - vodeći veleslalomaš svijeta Francuz Alexis Pinturault drži treće mjesto dok je drugoplasirani Švicarac Marco Odermatt na šestom.

Druga vožnja na rasporedu je u 13 sati, a rasplet uživo možete pratiti na 24sata.

10.45

Najbolji od Austrijanaca danas, ali i najbolji nastup posljednjih 15 skijaša!

Stefan Brennsteiner doskijao je do odličnog petog mjesta i za vodećim Faivreom zaostaje +0.80s.

Na vrhu nema promjene. Faivre je i dalje u vodstvu ispred fantastičnog Filipa Zubčića, koji za Francuzom zaostaje samo 11 stotinki. Treći je trenutno vodeći veleslalomaš svijeta Alexis Pinturault (+0.23), dok je drugoplasirani u poretku za Mali kristalni globus Švicarac Marco Odermatt sada pao na šesto mjesto (+1.09).

10.31

Nadolazeći skijaši nisu se ni približili vodećoj petorici. Feller je u cilj ušao kao osmi i Schwarza pogurao na deseto mjesto. Murisier je 11., a De Aliprandini 13. Caviezel je trenutno 14.

Nakon njih, na stazu je izašao Erik Read i skoro mu je jedan od tehničara sa staze prepriječio put. Srećom, maknuo se na vrijeme, ali Read je nakon toga izletio i utrka je nakratko prekinuta.

10.19

Nitko nakon Zubčića nije ostvario značajniji rezultat. Schmid je ciljem prošao kao osmi, Nestvold-Haugen i Muffat-Jeandet kao deveti i deseti s više od dvije sekunde zaostatka.

Zatim je uslijedilo i prvo odustajanje danas, sreće nije imao Leitinger.

Zubčić je odradio fantastičan nastup i drži fenomenalno drugo mjesto, koje, prema svemu sudeći, ne bi trebalo biti ugroženo.

Spomenimo i da je Zubo doskijao ispred glavnih konkurenata za Mali kristalni globus - Pinturault je trenutno treći, a Odermatt peti.

ZUBO DRUGI

Odlično je Zubčić ušao od samog starta i na prvom prolazu imao je 22 stotinke zaostatka. Prije drugog prolaza imao je malo problema, ali to ga nije poljulalo jer je imao strahovito brz ritam i na trećem prolazu zaostajao je samo 33 stotinke!

I kakaaaaav sjajaaaan nastup Filipa Zubčića! Ciljem je prošao kao drugi, zaostaje sitnih 11 stotinki za Faivreom!

Bravo, majstore!

Komentari 31