Obavijesti

Sport

Komentari 27

Crveno-crna fantazija: Milan je nakon 11 godina postao prvak!

Crveno-crna fantazija: Milan je nakon 11 godina postao prvak!

Bilo je neizvjesno do zadnjeg kola, ali 'rossoneri' su projurili kroz Sassuolo i s tri komada potvrdili naslov prvaka! Slavi i Hrvatska, Ante Rebić osvojio je naslov Italije

Čega su se sve nagledali proteklih godina, navijačima Milana treba podići spomenik. Nakon svih turbulencija i padova kroz koje je talijanski gigant prolazio. No, i tome je došao kraj! Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta nogometaši Milana ove sezone nisu pokleknuli u posljednjem 38. kolu Serie A. Slavio je Milan u gostima kod Sassuola 3-0 te je proslavio 19. naslov prvaka u svojoj povijesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zlatanov kung-fu 00:38

Milan se time izjednačio s gradskim rivalom Interom po broju naslova te ujedno baš naslijedio 'nerazzure' na vrhu Serie A. Inače, Inter je bio jedini konkurent Milanu uoči posljednjeg kola.

Milan je imao dva boda prednosti i za slavlje mu je bio dovoljan remi kod Sassuola. No, furiozno je Milan odradio prvo poluvrijeme u kojem je konstantno napadao, ujedno zabio tri gola i time odagnao bilo kakvu neizvjesnost. Briljirao je Rafael Leao s tri asistencije, dva pogotka je postigao Olivier Giroud, a jedan Franck Kessié.

Serie A - U.S. Sassuolo v AC Milan

Milan je osvojio prvi naslov prvaka nakon sezone 2010./11. Izjednačio se s Interom na vječnoj ljestvici, dok je na vrhu i dalje nedodirljiv Juventus koji je 36 puta bio talijanski prvak.

Hrvatski nogometaš Ante Rebić, koji je zabio dva ligaška gola ove sezone, nije nastupio u ovom slavljeničkom susretu svog kluba, no nitko mu neće zamjeriti. Ova sezona je nešto slabija, ali proteklih je bio glavna uzdanica 'rossonera'. Pa će s velikim guštom proslaviti naslov talijanskog prvaka!

AC Milan v Atalanta - Serie A - Giuseppe Meazza

S druge strane Inter je čekao, ali nije dočekao kiks Milana. Svoj dio posla Inter je protiv Sampdorije obavio u drugom poluvremenu domaće utakmice te je pobijedio 3-0. Seriju pogodaka otvorio je hrvatski nogometaš Ivan Perišić koji je u 49. minuti dao gol za 1-0.

Serie A - Inter Milan v Sampdoria

Lijepo je Perišić pratio akciju te iskosa pogodio suprotni kut za svoj osmi ligaški pogodak u sezoni. Kasnije je Correa zabio još dva za pirovu pobjedu sada već bivšeg prvaka.

Odličnu predstavu Perišića nažalost je zasjenila ozljeda. Hrvatski reprezentativac legao je na travnjak nakon trećeg gola, medicinska služba ga je morala iznijeti na nosilima, a publika na Giuseppe Meazzi ga je nagradila pljeskom.

VIDEO Udarac za Dalića: Perišić zabio pa se ozlijedio! Liječnici su ga morali iznijeti na nosilima
VIDEO Udarac za Dalića: Perišić zabio pa se ozlijedio! Liječnici su ga morali iznijeti na nosilima

Možemo se samo nadati kako ozljeda nije teže prirode, no detaljnije će se znati nakon pretraga. Marcelo Brozović odigrao je cijelu utakmicu za Inter.

U večernjem terminu će se razriješiti i pitanje tko ispada u Serie B. Na sigurnom putu prema drugoligaškom okruženju već su od ranije Venezia i Genoa, a ostaje upitno tko će biti treći nesretnik, Cagliari ili Salernitana.

38. kolo Serie A

Sassuolo - Milan 0-3 (Giroud 17', 32'; Kessié 36)

Inter - Sampdoria 3-0 (Perišić 49'; Correa 55', 57')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
38. kolo Serie A 18 sati , Italija
Sassuolo
0 : 3
Milan
Giroud 17', 32', Kessie 36'
Sortiranje događaja

KRAAAAAAJ! Slavlje može početi, Milan je srušio Sassuolo i nakon 11 godina osvojio 19. naslov talijanskog prvaka!

KRAJ NA MEAZZI

Kraj utakmice Intera i Sampdorije! 'Nerazzurri' su slavili, ali smrknutih lica odlaze s Giuseppe Meazze.

89'

Sada fantastična šansa Calabrije... I novi čudesni potezi Rafaela Leaa. Majstorski je driblingom riješio čuvara na lijevoj strani pa poslao loptu u sredinu, tamo je Milanov desni bek natrčao i opalio iz prve, ali Sassuolo se obranio!

86'

STATIVA SASSUOLA!

Sada je i sreća pomazila Milan, koji bi naslov prvaka volio proslaviti bez primljenog gola u ovoj utakmici. Pucao je Defrel, lopta je odsjela na stativi.

85'

Slavlje na Mapei stadionu u Sassuolu gdje je većina navijača u crveno-crnim bojama. Još nekoliko minuta je do kraja utakmice pa će biti i službeno: Milan je novi prvak Italije!

Komentari 27