Obavijesti

Sport

Komentari 2

Legendarna Klaudija Bubalo: 'Teško ćemo u borbu za odličja'

Legendarna Klaudija Bubalo: 'Teško ćemo u borbu za odličja'
2

Mislim da mi brzo mijenjamo i radimo trenerske promjene. Par mjeseci prije Rija bio je veliki doček zbog Poljske, a onda se dogodio kasnije Rio gdje smo igrali 'toplo-hladno', rekla je Klaudija Bubalo

VIDEO

Današnja gošća u studiju 24sata bila je proslavljena hrvatska rukometašica Klaudija Bubalo. Igračica koja je osvojila dva zlata na Mediteranskim igrama 1991. i 1993. te igrala za francuski Metz s kojim je osvojila francuski kup i prvenstvo podijelila je svoje dojmove uoči Svjetskog prvenstva u Francuskoj. 

VIDEO

Legenda ženskog rukometa: "Reprezentacija je u problemima, teško ćemo do medalje!" Gošća u studiju: Klaudija Bubalo Više na http://bit.ly/2in6MAa

Posted by 24sata on Thursday, January 12, 2017

- Prerano se rješavamo kvalitetnih igrača. Mi sad imamo mladu reprezentaciju, novu reprezentaciju. Teško mi je procijeniti što možemo očekivati. Idemo s puno problema, prva vanjska trojka je pod upitnikom, prije svih Duvnjak koji je glavni igrač. Sutra je važna utakmica zbog samopouzdanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Domagoj Duvnjak izgleda kao 'ranjenik', ali je optimist. Može li podnijeti breme?

- On od 18. godine igra na vrhunskom nivou, uvijek su ga ozljede štedjele. Tek sad ulazi u najzrelije godine. On nema vremena za odmor i sad to sve dolazi na naplatu. Ova godina je bila jako naporna. Igrači nisu roboti, tijelo treba imati vrijeme za oporavak. Rezultat će nam ovisiti o nivou na kakvom će biti Duvnjak.

Kakve su nam šanse od osmine finala? Medalja?

- Realno, dosta teško ćemo do medalje. Možda smo u dobrom okruženju išli u Rio, a na kraju ispali od Poljaka. Cijela ekipa je bila van utakmice. Prije toga smo igrali u Poljskoj gdje je bila jedna fenomenalna utakmica... Teško je procijeniti što možemo. Htjela bih da budemo što bolji, za godinu je Euro kod nas gdje bi trebala ova ekipa iz Francuske.

Je li dobro da je Babić ostao?

- Mislim da mi brzo mijenjamo i radimo trenerske promjene. Par mjeseci prije Rija bio je veliki doček zbog Poljske, a onda se dogodio kasnije Rio gdje smo igrali 'toplo-hladno', a onda se dogodila loša utakmica. Babić je dao ostavku, mislim da je bilo premalo vremena da netko u tom vremenu preuzme reprezentaciju. Napravio se kompromis da izbornik i ekipa ostanu dalje, a poslije SP-a ovisi sve o rezultatu.

Babić je rekao da je neuspjeh ako ne uđemo u četvrtfinale, Duvnjak kaže da se ovisi o 'tom danu'. Kako je moguće da imamo takve amplitude u igri?

- Vjerujem da je stožer zato uključio rad sportskog psihologa. Osim Duvnjaka i igrača Zagreba koji igraju jake utakmice, većina igrača nema toliku minutažu. Pravu utakmicu moraju odigrati na najvišem nivou, takve utakmice ne može pobijediti jedan igrač. Sad imamo dva izvrsna krila, ali njihova igra ovisi o obrani i golmani.

Kakvi su nam golmani?

- Treneru će biti jako teško izabrati dvojicu budući da su u sjajnoj formi.

Favoriti?

- Krug favorita uvijek je isti. Možda bi Katar mogao iznenaditi, oni bi mogli nekome pomrsiti računati. Francuska, Njemačka, Danska, tu smo i mi. Treba paziti i na Sloveniju, možda i Rusiju. Teško će netko van Europe ući van osam.

Lokomotiva, tu ste direktorica?

- Stanje je u redu, moglo bi biti i puno bolje. Radimo, krenuli smo dobrim putem, razvijamo mlade igračice. Imamo veliku školu rukometa, danas je jako teško djevojčice zainteresirati za rukomet jer svi misle da je to muški, grub sport.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska